loader image

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Solallergi & värmeutslag, vad göra?

Jepp jag har blivit allergisk mot solen. Knottrig är jag och mest på armarna och bröstkorgen. Tur att det inte är värre med vattenblåsor men det drömde jag om inatt å att de sprack och blev hål i armen…mardröm!

När jag var gravid med Tilda i 2 månader åkte vi till Tunisien och dit vill jag aldrig åka till igen! Det var hett, AC i rummet funkade inte och så fick jag små vattenblåsor i hela kroppen. Det slutade med att jag var utslagen och låg med en blöt sarong över mig och kylde ner mig i badkaret. Sedan har jag blivit känslig för solen. Damn you solallergi!

De två senaste dagarna i Halmstad har varit hett och idag är det extra hett. Mina värmeutslag har gått ner lite efter två behandlingar med en kräm av hydrokortison under natten och aloevera gel i morse.


Men vad mer kan man göra mot soleksen, klåda och värmeutslag?

  • Använda oparfymerad lotion som inte reagera i solen och ger utslag?

Jag hade parfymerad hudkräm och jag tror det har bidragit till mina utslag. Idag kör jag utan hudkräm och solfaktor.

  • Hålla sig i skuggan

Det gjorde jag igår och var bara lite i solen, inget strandhäng och ändå fick jag mer utslag, kan vara för att det var varmt.

  • Täcka kroppen med långärmad tunn skjorta?

Det är skönare med en fuktig sarong eller lakan över sig…

Hur gör ni för att skydda er mot solen och undviker solutslag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge