Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Solallergi & värmeutslag, vad göra?

Lästid: 1 min

Jepp jag har blivit allergisk mot solen. Knottrig är jag och mest på armarna och bröstkorgen. Tur att det inte är värre med vattenblåsor men det drömde jag om inatt å att de sprack och blev hål i armen…mardröm!

När jag var gravid med Tilda i 2 månader åkte vi till Tunisien och dit vill jag aldrig åka till igen! Det var hett, AC i rummet funkade inte och så fick jag små vattenblåsor i hela kroppen. Det slutade med att jag var utslagen och låg med en blöt sarong över mig och kylde ner mig i badkaret. Sedan har jag blivit känslig för solen. Damn you solallergi!

De två senaste dagarna i Halmstad har varit hett och idag är det extra hett. Mina värmeutslag har gått ner lite efter två behandlingar med en kräm av hydrokortison under natten och aloevera gel i morse.


Men vad mer kan man göra mot soleksen, klåda och värmeutslag?

  • Använda oparfymerad lotion som inte reagera i solen och ger utslag?

Jag hade parfymerad hudkräm och jag tror det har bidragit till mina utslag. Idag kör jag utan hudkräm och solfaktor.

  • Hålla sig i skuggan

Det gjorde jag igår och var bara lite i solen, inget strandhäng och ändå fick jag mer utslag, kan vara för att det var varmt.

  • Täcka kroppen med långärmad tunn skjorta?

Det är skönare med en fuktig sarong eller lakan över sig…

Hur gör ni för att skydda er mot solen och undviker solutslag?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge