Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Söka vård?

Lästid: 2 min

I torsdag pratade vi om att Tilda hade inte varit sjuk sedan första veckan i januari då vi kom till Bangkok å det var i samband med 2 nya tänder så fick hon feber osv. Sedan har hon varit frisk tills nu.

Vi är i Halmstad och Tilda sover med mig och Måns i annat rum. Igår när Tilda vaknade så skickade jag in henne och väckte Måns. Det gjorde hon. Stod och spydde upp morgonvälling framför Måns. Sedan fortsatte det på och hon spydde typ var 30min. Sovit, spytt, somnat om. Vi vaktade henne så hon inte kräka i sömnen å sätta sig i halsen eller nåt. Köpte vätskeersättning för barn under 3 år och hon visade tydligt att hon var törstig och vill ha dryck. Hon drack 0.5dl på engång och den kom upp ju senare. Sedan blev det på tesked, 2-3 teskedar åt gången var 5 min tills hon fick i sig resterande 1.5dl av vätskeersättningen. Det gick bra och en slemblobb som upp under natten men sedan var hon lite sig själv igen. Tilda kan fortfarande inte äta nåt. Hon sög i sig en halv påse smoothie men den kom upp. Annars har hon inget aptit för annat.

20140531-132215-48135407.jpg

Så lammbenet som hon sög och gnagade på i torsdags måste var bovet till detta. Hon åt med aptit men den var nog svårsmält. Å andra sidan så kom det inget annat mat upp när hon spydde första gången å bara morgonvällingen. Allting måste har gått genom eller hur? Idag är det 4:e dag Tilda har inte bajsat.

Jag funderar på om vi behöver söka vård. Hon är pigg till och från, går runt och leker, pillar på pianot då å då, gäspar lite och kränger sig fast på mig lite. Hon har ingen feber eller diarré. Så hon är inte magsjuk på så sätt. Vi avvaktar nu med mat tills Tildas mage har lugnat ner sig. Hon är inte heller hård i magen för jag försökte massera lite så hon skulle vilja bajsa.

Tildas farmor sade att Måns var så när han var liten och han kunde spy då och då i 3 veckor! Och hon sade att på den tiden så sade doktorn att det var inte mycket att göra än att låta kroppen sköta det själv.

Vad tycker ni? Skulle ni söka vård? Vad skulle ni ha gjort? Vad kan Tilda äta? Tips?

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer om “Söka vård?

 1. testa lite blåbärssoppa eller ngt som är snällt typ potatismos. Annars kanske du ska avvakta lite och fortsätta med vätskeersättning.. Du kan ju alltid ringa 1177

  1. Hon har somnat igen efter att hon klämde ut lite bajskulor. Jo blåbärssoppa har jag tänk men får nog vänta eftersom smoothin kom upp. Hon måste bli bra för det är inte kul om hon kräks i bilen när vi åker hem imorn. Usch.

 2. Å hoppas hon blir bättre snart… Vi gav C vätskeersättning och piggelin att suga lite på. Testa å gör isglass av typ sånt man gjorde puréer av annars, så kanske hon får i sig lite näring den vägen:) krama henne från oss <3

  1. Tack för era svar! 🙂 Måns köpte Pigelin igår med vi har inte gett henne än men efter en Ballerina i eftermiddag å det spydde hon inte upp höhö. Svärmorn och jag chansade med en premiärtur med den nya barnvagnen så somnade hon gott. Nu pigg igen å slår på en kålhuvud… Hehe.

 3. Skönt att hon verkar må bättre:) ballerina är inget man säger nej till, hur dåligt man än mår;) nu har C 39,7.. Denna feber tycks aldrig riktigt vilja ge sig iväg:(

 4. Nu är det Måns som mår illa, kom hem tidigare å är hel utslagen å kräktes, mest yr i huvud tror jag. Hans syster som var med i Halmstad fick kräksjuka idag med. Måste vara nåt alltså. Hoppas C blir frisk snart, inte kul för de små att vara sjuk när de inte kan säga nåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge