I torsdag pratade vi om att Tilda hade inte varit sjuk sedan första veckan i januari då vi kom till Bangkok å det var i samband med 2 nya tänder så fick hon feber osv. Sedan har hon varit frisk tills nu.

Vi är i Halmstad och Tilda sover med mig och Måns i annat rum. Igår när Tilda vaknade så skickade jag in henne och väckte Måns. Det gjorde hon. Stod och spydde upp morgonvälling framför Måns. Sedan fortsatte det på och hon spydde typ var 30min. Sovit, spytt, somnat om. Vi vaktade henne så hon inte kräka i sömnen å sätta sig i halsen eller nåt. Köpte vätskeersättning för barn under 3 år och hon visade tydligt att hon var törstig och vill ha dryck. Hon drack 0.5dl på engång och den kom upp ju senare. Sedan blev det på tesked, 2-3 teskedar åt gången var 5 min tills hon fick i sig resterande 1.5dl av vätskeersättningen. Det gick bra och en slemblobb som upp under natten men sedan var hon lite sig själv igen. Tilda kan fortfarande inte äta nåt. Hon sög i sig en halv påse smoothie men den kom upp. Annars har hon inget aptit för annat.

20140531-132215-48135407.jpg

Så lammbenet som hon sög och gnagade på i torsdags måste var bovet till detta. Hon åt med aptit men den var nog svårsmält. Å andra sidan så kom det inget annat mat upp när hon spydde första gången å bara morgonvällingen. Allting måste har gått genom eller hur? Idag är det 4:e dag Tilda har inte bajsat.

Jag funderar på om vi behöver söka vård. Hon är pigg till och från, går runt och leker, pillar på pianot då å då, gäspar lite och kränger sig fast på mig lite. Hon har ingen feber eller diarré. Så hon är inte magsjuk på så sätt. Vi avvaktar nu med mat tills Tildas mage har lugnat ner sig. Hon är inte heller hård i magen för jag försökte massera lite så hon skulle vilja bajsa.

Tildas farmor sade att Måns var så när han var liten och han kunde spy då och då i 3 veckor! Och hon sade att på den tiden så sade doktorn att det var inte mycket att göra än att låta kroppen sköta det själv.

Vad tycker ni? Skulle ni söka vård? Vad skulle ni ha gjort? Vad kan Tilda äta? Tips?