I söndags kom min leverans av So Fine Tofu som jag hade anmält mig till för att testa genom Smakbox då jag är prenumerant. Jag tror att alla kunder blev tillfrågad att testa och inte bara för att jag har en blogg. Jag måste alltså inte skriva något och har inte fått någon ersättning för inlägget.

So Fine Tofu

Det var lite kul att få hem färska tofu. Jag är ingen tofuexpert men jag har ju ätit en hel del tofu och druckit massvis med sojamjölk. Jag brukade köpa silken egg tofu men nu gör jag de själv efter många ”trail and error” och än är det inte perfekt. Den gula fasta tofu till padthai köper jag men oftast hinner de alltid ta slut när jag ska köpa.


Tofun kom läglig och passade bra på vår ”köttfri måndag” som vi försöker följa varje vecka. Kylen och skaffariet är fulla med mat liksom, ändå har jag ibland svårt att bestämma menyn.

So Fine smakade överraskande bra. Jag har bara använt Tofu a la minute som behövdes bara 4 min ”kärlek” men jag friterade de nästan. God smak och bra proteinkälla. Barnen tyckte om, Måns åt också. So Fine Tofu får tummen upp för Tofu a la minut i woken.


Det fick bli en nudelwok med tofu och skogsöronsvamp plus grönsaker.