(Inlägget innehåller reklam för Smart in the dark)

Nu när det börjar bli mörk fortare och kallare så har Penny redan rotat fram sina mössor och vantar. Penny längtar till snö och vinter har hon sagt. Ytterkläder och vantar med snygga reflexer är bra men sällan är det reflexer finns på t ex mössor för vuxna och barn. Penny vill dessutom ha allting i rosa eller lila! Finns det bättre reflexprodukter för barn och ungdomar?

Smart in the dark & Mamma mu och Kråkan = sant

Då kom jag och tänka på Smart in the dark. Jag har sett att de skulle samarbeta med den populära ”Mamma Mu och Kråkan” och nu har de kommit ut med den första kollektionen med reflexmössor för barn. Det finns både fodrade och tunna mössor i rosa eller ljusblå.

Penny ville direkt ha den rosa färgen. Hon undrade varför det är gråa Mamma Mu och Kråkan figurer på mössan. Då pratade vi om reflexer på kläderna och hur viktigt det är att man syns bra i trafiken, särskilt när det är mörkt och vi cyklar på morgon och kväll till förskolan. Det är rätt mycket trafik med bilar och cyklister här i området.

Snygga reflexer - Smart in the dark

Barnmössor med Mamma Mu och Kråkan kan du köpa här!

Reflexer av den bästa kvalitet!

Smart in the darks produkter innehåller 3M™ Scotchlite™ reflekterande material – det bästa materialet för reflexer. Kvalitet med andra ord och kan därför inte jämföra med t ex en reflexväst som studsar ljuset åt alla håll.

Så här står det på 3M Sverige

”Tekniken bakom 3M™ Scotchlite™ reflekterande material är mer avancerad än någonsin tidigare. Tusentals små, tättsittande glaspärlor reflekterar ljuset tillbaka mot ljuskällan”.

Måns arbetskläder han har ute på pappersbruk när han är hos kunder, de är ju neongröna och självlysande med reflekterande ränder på. De är inte så snygga och det är inget man har på sig till vardag utanför jobbet. Snygga kläder för vuxna med reflex, finns dem? Jo om man hann uppleva rave-era haha! Jag har haft ett och annat plagg haha! Men allvar, nu är det år 2021. Barn, ungdomar och vuxna går runt med små reflexer plast. Sådana plast som man kan hänga på jackor och väskor. De syns knappast.

Nu äger jag också en Smart in the dark mössa! En röd ”tomtemor-luva” kallar jag den och det är ju snart Jul hehe… Min reflexmössa är av ull och kasmir, supermjuka! Vad tycks?

Reflexmössor av ull och kashmir finns i flera motiv, du hittar de här! 

Smart in the dark – Bakgrund

Ann-Sofie Hermansson som grundade företaget har tänkt på både design och funktion. Produkterna är snygga men ändå ”diskreta” (enl. mig) och både män och kvinnor kan bära plus att det finns flera motiv att välja bland.

Jag känner till företaget sedan jag började blogga 2013 och har träffat Ann-Sofie som grundade företaget på en frukostträff med kvinnliga företagare. Från början hade hon utvecklat armband med snygga reflexer. Nu har hon massor med designprodukter med reflexer som t ex mössa, pannband, sjal, skärp och det finns även för vovvar!