Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Snow fungus yammy!

Lästid: 1 min

Nu undrar ni säkert… Jag gillar att prova på olika mat och produkter så.

Det är en svamp. Jag har köpt de några gånger och haft i nudelsoppor. Jag köpte svampen, bean flakes med nori (rostade sjögräs) och japanska räkbollar på Saigon City i Nordstan. En låda innehåller 4 stora torkade svampar och är typ 15 cm i diameter. Igår kväll kokade jag en svamp och resten fick ligga i blöt å det gick rätt fort att få de mjuka plus att de ökade rejäl i volym. Så en svamp räcker gott och väl till sallad, soppa eller dessert för 4 personer. Jepp, dessert soppa! Man äter svampen ihop med papaya, lotusfrö och sockerlag eller med andra frukter som dessert soppa. Jag har inte testat. Håller mig till nudlar, älskar nudlar i alla former å äter några gånger i veckan. Jag brukar smaksätta min “snabb” nudelsoppa med buljongpulver, Thai sojasås, äppelcidervinäger, mycket chilipulver, toppa med friterade vitlök som jag har lagt i rapsolja, böngroddar, gräslök å koriander. Googlade lite på det och det är vanligt i Kina och Japan. Svampen har man använt i över 2000 år och ska vara bra för hälsan. Att den ska hjälpa mot t ex. hög blodtryck, torrhosta, sänka kolesterol och öka immunförsvar i kroppen. Mer info: chinesefoodhealth.com

Svampen kostade 25kr, bean flakes 20kr och frysta räkbollar 16kr. Så man kan äta billig och bra men framför allt nyttigt! Räcker dessutom till många måltider.

På bilden nedan kan ni se…1. de storkade Snow fungus, 2. den som jag kokade i en medelstor kastrull, 3. bean flakes med nori, 4. japanska räkbollar

wpid-PhotoGrid_1386971890326.jpg20131214-101732.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge