Jag fick ett mail från en läsare som undrade, om min åksjuka har växt bort.

Svar: nej. Jag blir mest åksjuk av att sitta i baksätet och det blir inte bättre när jag ska försöka underhålla en Tilda.

Vad jag brukar göra är att lukta på mina “snift-stift” som jag har lite överallt som i jackfickan och skötväskan.

“Snift-stift” är något som de flesta thai har med sig. Man kan se det överallt i Thailand. Det är ett beroende som hela vår nation inte kan vara utan. Ungdomar, vuxna, gamlingar, gravida, män…ja alla i princip använder det. Det är inte ovanligt att någon ta fram det helt öppet å lukta på det när han/hon hänger på en fullpackad buss å någon stinker i armhålan…. Ja ni ser bilden? 😛

Snift-stift med eukalyptusolja hjälper mig mot illamående, yrsel, åkajuka, dålig lukt på en plats osv. De påminner om Vicks och det känns lite “kylande”runt näsan och överläppen när man sniffar på den. Det känna i alla fall skönt å bättre än inget!

Finns att köpa på asienbutiker, bakom disken eller vid kassan. Pris ca 20kr. Apoteket har något liknade på Förkylningsavdelning.

Mina snift-stift kan delas upp i två, snift-del och olja-del som man kan hälla några droppar på näsduken eller massera direkt i tinningen eller nåt…

image