Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Sniff-stift mot åksjuka

Lästid: 1 min

Jag fick ett mail från en läsare som undrade, om min åksjuka har växt bort.

Svar: nej. Jag blir mest åksjuk av att sitta i baksätet och det blir inte bättre när jag ska försöka underhålla en Tilda.

Vad jag brukar göra är att lukta på mina “snift-stift” som jag har lite överallt som i jackfickan och skötväskan.

“Snift-stift” är något som de flesta thai har med sig. Man kan se det överallt i Thailand. Det är ett beroende som hela vår nation inte kan vara utan. Ungdomar, vuxna, gamlingar, gravida, män…ja alla i princip använder det. Det är inte ovanligt att någon ta fram det helt öppet å lukta på det när han/hon hänger på en fullpackad buss å någon stinker i armhålan…. Ja ni ser bilden? 😛

Snift-stift med eukalyptusolja hjälper mig mot illamående, yrsel, åkajuka, dålig lukt på en plats osv. De påminner om Vicks och det känns lite “kylande”runt näsan och överläppen när man sniffar på den. Det känna i alla fall skönt å bättre än inget!

Finns att köpa på asienbutiker, bakom disken eller vid kassan. Pris ca 20kr. Apoteket har något liknade på Förkylningsavdelning.

Mina snift-stift kan delas upp i två, snift-del och olja-del som man kan hälla några droppar på näsduken eller massera direkt i tinningen eller nåt…

image

 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Sniff-stift mot åksjuka

 1. En tjej som jag spelar innebandy med köpte ett sånt där stift när hon var i Thailand i vintras och anväder det istället för nässpray när hon är förkyld. Det var väldigt effektivt 🙂

 2. Kul! Då vet du precis! Min sambo använder nässpray jämt, försöker få honom att köra snift-stift…billigare 😛

  1. Köp ett gäng i Thailand eller kolla hos din asiatiska livsmedelsbutik. Kan du inte hitta så kan jag säkert kolla och posta till dig mot Swish ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge