Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Sluta köpa plastpåsar!

Lästid: 2 min

Sedan juni har HM, KappAhl och Lindex börjat ta betalt 1-3 kr för sina påsar! Detta är bra! Här har både Måns och jag slutat köpa plastpåsar i säkert 10 år! 

Bild: Aftonbladet

Vi använder tygpåsar

På senaste 3-4 åren har jag fått rätt många tygkassar från olika bloggevent jag har varit på. Den bästa är ändå min gamla Ica tygkasse och Änglamark. Att har med barnvagnen har också många fördelar. Att slippa bära hem varorna och bara lägger allting i varukorgen under vagnen är guld. I matbutiker tar jag ibland de genomskinliga fruktpåsar men det är för att jag återanvänder de som blöjpåsar för endast bajsiga blöjor. Jag lägger oftast ihop frukterna i samma påse också.Sedan köper jag avfallspåsar för det är ändå billigare än att köpa en plastpåse som kostar 1-2 kr och slänger skräp i. I klädbutiker brukar jag tacka nej till påsar när jag köper t ex smink. Småpåsar hit och dit som bara slängs. 

Att stora klädkedjorna börjar ta betalt för plastpåsar stör mig inte. Många kanske tycker som jag att det är bra och sedan tycker andra att det är sjukt att de ska tjäna pengar på något som bör ingå i priset. Och varför ska vi i Sverige hålla på så när andra länder inte göra det samma? Att det skulle faila? 

Någon måste man ju föregå med ett gott exempel

Vi ska inte prata om Thailand för det är plastpåsar i alla storlekar och för allting. Här frågar man inte om man vill köpa en påse. Man förväntas att få det och efter en shoppingrunda så får man slänga en hel soptunna fulls med endast plastpåsar! Vi källsorterar också och vi lär våra barn att slänga rätt. Tilda älskar att följa med och kasta skräp eller till återvinningsrummet som vi har i vårt bostadområdet. Hon får hjälpa till och lära sig miljötänket. 

Det enda Tilda inte vill ha någon förståelse för är att spara på vatten! Att bada i hennes lilla babybadbalja är bättre än att duscha med rinnande vatten. Hon duschar och tvättar håret själv också utan hjälp. Sedan älakar hon att leka med vatten som alla barn gör och vattna blommorna en varm dag. 

Hur tänker du kring detta med att stora klädkedjor tar betalt för sina plastpåsar?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge