Lägesrapport: Det är ett stort problem för mig som ammande mamma, att få Prim att sluta med bröstmjölk och tutta!

Så fort jag sätter mig ner så ska hon krypa upp och lägga sig för att inta i amningspositionen! Ibland drar hon i tröjan och leta/hitta själv…lite av självservice liksom. Jag måste börja klä mig som en nunna eller gå i polotröjan i värmen, eller? Med Tilda slutade jag amma henne vid 4 mån. Det var inte frivilligt och jag trodde att jag inte hade tillräckligt med mjölk så hon fick även mjölkersättning. Sedan gillade nappflaskor mer och mer.

Så här är det… hon letar alltid och om hon får så vill hon ligga och tutta hela dan!

Många kanske tycker att det inte är så svårt att sluta amma. Det är bara sluta ge bröstet och om barnet blir ledsen och gråter så låt den göra det tills barnet slutar själv. Lätt att säga kanske? Det gäller att vara ihärdig och ha tålamod. Då får man väl gå med öronproppar och varnar grannarna för gråtparty hela natten lång. I min verklighet är det inte så enkelt för att Prim ammas sedan födseln ska sluta tutta och snutta vid bröstet direkt går ju inte och särskilt när hon vill sova.

Min mamma har berättat hur hon gjorde med mig. Det var lite kul men det får blir ett eget inlägg 🙂

Hur gjorde du när du skulle sluta amma? Hur lång tid tog det?