loader image

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Sluta amma – tips? 

Lägesrapport: Det är ett stort problem för mig som ammande mamma, att få Prim att sluta med bröstmjölk och tutta!

Så fort jag sätter mig ner så ska hon krypa upp och lägga sig för att inta i amningspositionen! Ibland drar hon i tröjan och leta/hitta själv…lite av självservice liksom. Jag måste börja klä mig som en nunna eller gå i polotröjan i värmen, eller? Med Tilda slutade jag amma henne vid 4 mån. Det var inte frivilligt och jag trodde att jag inte hade tillräckligt med mjölk så hon fick även mjölkersättning. Sedan gillade nappflaskor mer och mer.

Så här är det… hon letar alltid och om hon får så vill hon ligga och tutta hela dan!

Många kanske tycker att det inte är så svårt att sluta amma. Det är bara sluta ge bröstet och om barnet blir ledsen och gråter så låt den göra det tills barnet slutar själv. Lätt att säga kanske? Det gäller att vara ihärdig och ha tålamod. Då får man väl gå med öronproppar och varnar grannarna för gråtparty hela natten lång. I min verklighet är det inte så enkelt för att Prim ammas sedan födseln ska sluta tutta och snutta vid bröstet direkt går ju inte och särskilt när hon vill sova.

Min mamma har berättat hur hon gjorde med mig. Det var lite kul men det får blir ett eget inlägg 🙂

Hur gjorde du när du skulle sluta amma? Hur lång tid tog det? 

10 kommentarer om “Sluta amma – tips? 

 1. Spännande att se om du får några tips. Har samma situation med min lilla J och hennes storebror fick ersättning från nästan direkt så har ingen erfarenhet om hur man gör. Hade lite hoppats att hon skulle tappa intresset o sluta själv men verkar tyvärr inte bli så 😉

 2. Nu har jag inte haft någon ammande barn precis men har du provat att ta en mjuk klädesplagg och gnugga den i din armhåla när du är svettig och droppa lite bröstmjölk lite över allt på plagget och låta Prim få snutta/hålla/lukta på den när du ammar henne? och se om hon kan acceptera den som ersättning och succesivt ta bort ammande?

  1. D låter ju kanon haha! Har du hört att asiater använder Tiger Balm på bröstvårtan för att avvänja barnet? Min mamma körde d på mig och min vietnamesisk kompis, hennes mamma gjorde så på henne me haha!

 3. Alltså jag minns att det var en jätte jätte svårt period det här med amning. Det gick i out of control då Belle ville hela tiden ha min bröst som napp. Jag fick ångest av att gå ut då hon almtid skulle dra och gnälla för bröst i otid. Och natten var hemska! När hon blev lite över ett år pratade jag mkt om att bröst får hon bara innan hon lägger sig och när hon vaknar på morgonen. Det var ett tufft resa och bara till nydligen amma jag henne innan läggdags och varje morgon kl 5! Nu blir det bara till lãggdags…
  Du får berätta mkt att nu ska man leka/läsa/sova ect och inte mjölk. Ta bort en amning itaget. Kanske den på morgonen eller efter lunchen…tex. Sen blir det en ny rutin för henne.

  Jo jag provade citron på mina bröst men fick skuldkänslor då jag tycker inte att det var ärlig sätt för henne att sluta på. Känslan måste vara som att få din favorit nallebjörn avklippt…

  Sen berättade en indisk mamma att hon gjorde sina bröst fula genom att rita dem röda med läppstift. Hennes son var äcklad att han inte ville mer. Haha.
  Dawan recently posted…Engstligen falls, the coolest waterfalls in Switzerland?My Profile

  1. Citron alltså. Här testade jag idag två gånger med tiger balm och P brydde sig inte alls. Tittade bara upp och stirrade lite konstig men körde på.

   Det är lite jobbigt när hon vill hela tiden och jag friamnar. Men man säger att det är nattamning som man ska försöka få bort först men det verkar vara svårast!

    1. Jo vi thai har nåt örtpulver som man brukar kleta på tungan på barnet vid torsk på tungan. Inte provat men stackars barn ?

     1. Som jag skrev såna metoder skulle jag inte skulle vilja göra på Mirabelle. Jag personligen tycker att det är som att klippa av huvudet på henne älskling nallebjörn! Bäst att ha tålamod och vara varsam. På natten var det jobbig. Det var mkt gråt men jag sjöng, smekte , kramade om henne och FÖRKLARADE mkt och hon förstod sen. Det jätte jobbig och jag var ofta jätte trött men på det sättet jag gjorde på kändes rätt mot henne. Vaddå hon kommer inte minnas nåt kanske tänker ni….men vad vet ni om att det kanske inte påverkar henne på någon sätt?
      Dawan recently posted…Engstligen falls, the coolest waterfalls in Switzerland?My Profile

 4. Jag ammade Freja i 10 månader och det var kaos att sluta. Hon snuttade dygnet runt känns det som.
  Det jag iallfall gjorde var att.

  Natt 1 Sov jag inte i samma rum som henne. Min man fick ta henne, så det inte luktade bröst o mjölk osv. GALLSKRIK från o till hela natten.

  Natt 2 Sov jag i samma rum men hon ville ha bröstet VÄGRADE flaskan fortfarande då. Jag sov med sportbh men hon fick ligga nära. Det gick OK. Men mindre skrik.

  Natt 3 Hon tog nappflaska med välling och skrek INGENTING. Det enklaste är att egentligen åka hemifrån vid nattningar och lämna det till mannen.

  Hoppas det hjälpte lite

  KRAM
  tanja tinglöf recently posted…Pink birds – Dagens mama!My Profile

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge