Det här med att inte fråga vad allting kostar…och som tjej blir lurad när det kommer till prylar som jag inte pallar lära mig fixa själv. Detta är en av de saker som alla kan fixa själv men nu blev det så här. Lurad kände jag mig i alla fall. Måns förbannad på Sportson.

Jag kom nyss hem med Sportson Backaplan. Jag sade att jag behövde en ventil till barnvagnsdäcket där luften har alltid gått ur. En ny slang behövde jag alltså och det tyckte Sportson också. Då gick verkstadskillen och hämtade en ny slang och byte åt mig. Allting gick på 5 min medan jag väntade med Prim i min famn.


Betalade och klart. Men 295kr var det apdyrt tyckte Måns när jag WhatsApp honom om summan. Det brukar kosta 80kr eller nåt för en slang! Jag gick tillbaka och frågade varför det står ”punktering” om de satt dit en ny slang???

Svaret var såklart att det kostade så mycket för servicen och att det kanske skulle heta ”slangbyte” sade killen plus att han sade själv att han frågade inte heller mig om jag ville det slangen bytt. Det var orimligt mycket för att byta en slang till barnvagnsdäck.

Heter det alltid ”punktering” när nån kommer in med en cykel och vill ha en service på nåt? Sedan var det en slang till barnvagnsdäck som var hur lätt som helst och behövdes inte skruva ihop.

Måns tyckte att jag kunde gå tillbaka och konfrontera om 206kr vilket jag gjorde.

Dagens lärdom: fråga ALLTID om priset. Betala först för slangen och sedan frågar snällt med lite charm om de kunde byta åt mig.