Det är inte min eller Måns släkt utan Jonas’s, Måns syster Marias sambo släkt. De har nåt slagt släktgård som alla kommer å bo på eller runt om varandra. De har årligen en fotbollsmatch å det har de hållit på i säkert över 30! Tänk om/när Jonas och Maria ska gifta sig, stort bröllop…eller många att bjuda. Jag tycker att Måns’s släkt är redan stor, Jonas’s är ännu större… Måns har 3 syskon och Jonas lika många.

Min släkt? Jag har bara en kusin som är min yngre morbrors son, han är nu 17 år. Mina två mostrar har inga barn å ingen man. Min äldre morbror räknas inte in…familjens disput å vi alla har sparkat av honom från släktträdet. Visst, blood är tjockare än vatten men när en thai är arg, då är vi riktig arga… Min släkt på min biologiska pappas sida, de är säkert många men jag har aldrig träffat dem. Sedan har mamma en del kusiner men jag har bara träffat några å det är inte direkt att vi umgås. Vår familj är itne så bra på att hålla ihop på så sätt.

I alla fall, det är andra året vi är här å våldgästar deras släktträff… Kul art se de små förra året som har växt till sig å nu kan Tilda leka med dem.

Tilda har faktisk ett bollsinne…

image

…och orädd bland stor pojkar…

image

Brolin vs Vattnäs

image

Lag Brolin – årets förlorare. Måns blev rekryterad å Jonas var domare.

image

Sedan var det grillning. Det krävs en armé av män att starta grillarna…

image

Här står Jonas och steker en kolbulle, vi andra kallar det för ugnspannkaka… Stekspade av plast rekommenderas ej till gjutjärnpannor…

image

Kolbullar a.k.a fläskpannkakor…

image

Min kolbulle med lingonsylt

image

Stor-mor körde själv vid grillen, Jonas pappa har malt kött till hamburgare själv…

image

Jonas’s lillasyster Elin var lektant… Tilda var lite rädd på studsmattan. Det var en halv-thai flicka där också…

image