Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Skulle du våga låta din 5-åring resa utomlands med en släkting?

Lästid: 2 min

Modig av oss föräldrar att skicka iväg vårt barn utomlands?

Jag har frågat på InstaStories i två omröstningar om någon skulle våga låta sitt/sina barn resa utomlands med mormor och morfar i en månad. Majoriteten som svarade var kvinnor och mammor vad jag kunde se. Många kommenterade också i privat meddelande om deras tankar kring frågan. Det var mycket intressant och det verkade som att många tyckte ändå att att det var ok att skicka iväg sitt barn MEN det är de själv som inte skulle klara av tanken av att vara utan sina barn så länge.

“Aldrig i livet!”

Måns var rätt rolig. Han svarade i omröstningen “Aldrig i livet” fast det var ju han som överlämnade det slutgiltiga beslutet till mig. Han svarar oftast neg. Han är mitt nättroll haha.

Men oeniga är vi inte. Det är klart att vi som föräldrar är oroliga för Tilda som ska vara iväg lång bort i en månad. Jag berättade för förskolan och personalen tyckte “åh vad mycket erfarenhet Tilda kommer få, och hon får lite mer thai i sitt språk”… ja och inte minst massor med gott som hon har redan förväntat sig att få äta som alla exotiska söta frukter… bara söta för hon gillar inte t ex sura mango. Men du hör. Hon är redan där.

Om Tilda själv pratar om att åka iväg och fantiserat redan allt vad hon skulle vilja göra och är medveten om att vi kommer inte vara med på resan så känns det bra. I början när frågan om upp så svarade hon såklart JAAA, att hon ville åka…men det smög fram gång på gång att hon ville ändå att mamma, pappa och Prim skulle med. Sedan ändrades det till VARFÖR vi inte ska åka med. Detta ville mormor och morfar göra med Tilda så hon var inte heller ledsen över att det är bara hon som ska få åka. Tilda visste att till Kuba fick hon sitta länge på flygplanet och vi sade att det kommer vara lika länge när man flyger till Thailand.

Det är en del att tänka på inför Tildas resa. Jag kommer ta upp lite saker som vi har fått göra och fixa inför hennes resa.

Berätta gärna dina tankar kring ämnet.
Skulle du våga skicka iväg ditt barn?

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Skulle du våga låta din 5-åring resa utomlands med en släkting?

 1. Jag svarade också “Aldrig i livet!”.
  Jag har nämligen nekat mina svärföräldrar att ta med sig Evelina till jugge 1 månad en sommar. Jag kände mig inte trygg i det.

  Däremot tycker jag att det är helt fantastiskt att andra föräldrar, precis som du och Måns låter ert barn få den upplevelsen. Jag tror nämligen att det kan vara sjukt nyttigt för deras relation och även för Tildas språk (thai alltså).

  Kram
  Emelie Babunovic recently posted…Tjejernas pyjamaspartyMy Profile

  1. Ja för det första är att de är pigga och reser runt ändå när de är därnere minst 2ggr per år och frågan om att ta med Tilda kom inte hastigt även det kom upp i bloggen nyligen. Tror att min mamma känner sig att de är inte så mycket med barnbarnen för de jobbar jämt och lite avundsjuk av att barnen är mest med farmor och farfar. Så de vill göra något och får lära lära känna barnbarnen.

   Den första resan som min mamma egentligen vill åka med barnbarnen var till hennes drömresmål Disney World i Florida haha! Men Thailand får bli första testet. Tänk vad dagens barn får resa och uppleva.

 2. Tror att det kommer bli grymt för Tilda, så stor hon kommer vara när hon kommer hem! Tänk vad hon kommer att utvecklas! Jag hade nog gjort det, skitit i mina egna känslor och tänkt på mitt barn, lätt! En erfarenhet för livet och vilken upplevelse sen! Perfekt för henne att anamma sitt andra språk, hahaha som jag oxå för övrigt vill lära mig!!! Kan du inte ha språkkurser i thai 😉
  Så jäkla synd att ni inte är hemma den 21:e då kunde vi tagit en fika!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge