Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Skolverket hösten 2017 #fördetvidare (Reklam video)

Lästid: 2 min

Inlägget förekommer reklam för Skolverket och kampanjen #fördetvidare men med mina egna ord!

Läraryrke är ett bristyrke, det vet vi. I vår stadsdel saknar det förskolepedagoger, det vet vi. Rektor på Tildas förskola berättade att budget finns för att anställa men de har svårt att hitta utbildade pedagoger. Vikariepoolen saknar också personal. Varför är det så? Jag hoppas att det blir bättre, att barnen får bra utbildning och framför allt bra lärare. 

Jag har säkert redan berättat att en gång i tiden var jag lärare, modersmålslärare i thailändska. Mina elever var barn från förskoleklass till gymnasiet. Det var en nyanländ flicka från Thailand som jag tror att jag lyckades påverka extra mycket. Hon lärde sig mycket av mig berättade hon flera år senare, och det var egentligen inte bara i klassrummet hon lärde sig något. Det var att jag tog mig tid att lyssna på henne och vägledde henne. Det var kul att veta att jag inte bara hjälpte henne med det svenska språket. Hon gick sedan restaurangprogrammet i gymnasiet, blev kock och startade egen restaurang i Köpenhamn! 

När jag sökte jobbet som modersmålslärare så hade det inte funnits någon lärare i thaispråk på flera år! Jag var redan mentor i Thaispråk på Lunds Universitet och sökte lärarjobbet hos kommunen för att jag ville också hjälpa barnen. Det var precis som när jag fick hjälp av en bra lärare i thaispråk när jag var 12 år och nyanländ. För det vidare… precis så. 

Idag saknas det lärare i hela Sverige, det är ett brist yrke. Så funderar du på att utbilda dig? Vad väntar du på? 

Kolla in Skolverkets nya kampanjfilmer!

De är utformade som en nyhetssändning samt som en dokumentär, där vi tittarna får lära sig hur ”fake News” packeteras för att framstå som trovärdiga.

De lyfter ett mycket aktuellt problem och hur avgörande lärare är för lösningen. Kritiskt tänkande är en grundbult i ett demokratiskt samhälle. Det är därför det behövs vassa lärare som ger oss verktygen. Ett rätt så viktigt jobb, eller hur?

Läs mer om läraryrket och hur du söker till utbildningen på fördetvidare.se

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge