Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Skölja svampar?

Lästid: 1 min

Det sägs att man inte ska skölja svampar… Är det någon som vet varför?

Vem kom på detta att man inte ska tvätta/skölja svampar? Svamparna har stått rusk och regn ju. Varför ska man då inte skölja dem? Jordbakterier är inget man vill få i sig.

IMG_8397-0.jpg
Det är kockarnas fel! Kockarna har infört “sköljförbud” för att det blir ingen snygg stekyta på svamparna!

Det är helt ok att skölja svamparna under kranen, dock inte blötlägga. Smuts och jord kommer ju flyta runt i baljan.
Jag har oftast borstat mina självplockade svampar. Vi brukar plocka svampar utanför Halmstad i september, då kan ni tänka er att man får leta ett tag.

Idag letade jag inte ens och på en kvart fyllde vi en påse full med kantareller. Vi hade ingenting med oss förutom skräppåsar.

IMG_8401.JPG
Nu ligger de på tork på altanen. Jag hade putsat och sköljt dem direkt när vi kom hem. Det tog också sin lilla tid. Får se vad vi gör med de, om vi ska förvälla de eller annat.

Smörstekta kantareller på macka är ju också gott men jag gillar svampstuvning och soppa.

IMG_8432.JPG

Uppdatering 29/7-2015: idag smörstekte jag kantarellerna efter att de har fått torka i 3 dagar och ja jag hade sköljt svamparna. Fina stekytor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge