Har du/ni också barn som är beroende av skärmar?

Vi har tre iPad varav en är min som jag inte längre får använda. Så den enda skärmen jag får ha i fred är min laptop för den har inte touch-screen haha!

Vi blir tokiga på våra barn. Prim förstod lite bättre nu att böcker är till för att läsa och de går inte att trycka på som en iPad. Det spelar ingen roll var vi gömmer Youtube. Prim hittar till alla mappar. När Prim fick titta i min mobil medan jag handlade, då var det slut på att få ha mobilen i fred.

Efter julledigheten så spårade VI ur totalt. Jag säger VI för det är ju vi föräldrar som är skyldiga till detta. Att vi har tillåtit dem.

Jag tänker så här, kan de inte hantera iPad och lära sig acceptera reglerna så får de vara utan iPad.

Vad fick jag tillbaka som kommentar av Tilda?

”Om vi inte får ha iPad, varför slänger ni inte då?”

Bra svar på tal. Sikken unge! Tilda som påminner oss dagligen nu att hon fyller snart 5 år… can’t wait när hon blir 12. Är det ok att jag tycker att mina ungar är bortskämda bratz men smarta och envisa så in i helsike?

Ja, varför slänger vi inte skiten som är boven till många timmar av stillasittande. Barnen älskar Dora, Greta Gris, Pyjamas Hjältarna, Bolibompa… de kan se anytime. Felet med anytime är att det blir all the time och alltid tillgängligt med Netflix, ViaPlay och SvtPlay. Inte nog med iPad. Tilda har frågat om hon kunde få ha en tv i sitt rum!

Så nu i tre dagar har barnen varit utan iPad. Jag laddar inte dem. Protest.

Vad händer då? Abstinens. De frågar och tjatar om iPad. Så fort jag lägger ifrån mig min mobil då blir det krig om den. Prim är mycket snabb med att ta mobilen och Tilda sitter och bölar ”jag vill också ha!”. Det är mycket sånt nu också med att Tilda vill också ha samma som lillasystern.

Foto: Prim 1 år?

Barnen har svårt att komma till ro på kvällarna

När de blir trötta så vill de gå sova. Så långt funkar det. Sedan så ska vi gå igenom kvällsrutinen med tandborstning och varma handdukar. Yes barnen gillar att få varsin små varm handduk över ansiktet. Sedan sängdags… då blir det spring mellan rummen och studsa på vår säng. Vi samsover och jag ligger alltid mellan barnen då de måste ha min arm. Tilda gillar att krama mina kalla armar.

De vill alltid ha iPad en ”liten liten” stund och inga sagor eller ibland sagor efter iPad.

Tre dagar utan iPad

Ja utan iPad kan de inte sova, inte heller utan mamma eller en kall arm.

Tre dagar utan iPad och ikväll läste jag hela Super Charlie för Tilda medan Prim valde att kolla på andra böcker. När sagan var slut då skulle de upp och hoppa, kollade till pappa som kollade på tv i vardagsrummet. Då släckte Måns direkt och kom och la sig. Han måste spela samma regler för barnen lägger sig inte. Prim vägrade lägga sig men somnade efter att hon fick vara vid bröstet. Tilda fick lyssna på fem olika godnatt musik i Spotify som fick gå några varv men hon somnade tillslut. Tilda har uttryckt sig att det är tråkigt att försöka sova. Det är mycket som är tråkigt och de måste lära sig att ha tråkig.

Dagens barn har svårt att ha tråkigt!

Vi har redan curlat ihjäl oss och dem. Jag erkänner. Fler förändringar måste det bli.