Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Skaldjursplatau @hemma!

Lästid: 1 min

Svärisar var på besök så jag har inte varit så duktig med att uppdatera bloggen. I fredag slog vi till det med “lite” skaldjursplatau hemma hos oss. Vi gillar att äta ute men att äta ute med barn funkar inte alltid bra. Tilda har blivit mycket sjövild och har spring i benen, mer nu. Att äta å slafsar i sig skaldjur på restaurang är då inte det bästa och dessutom är det dyrt. Vad kan det kosta? Förmodligen 695kr/pers plus dricka, så 1000kr? 

Så vi plockade lite skaldjur från Fiskebröderna i Nordstan. Det blev mat för 4 vuxna och Tilda 🙂 Vi slog till det med 1/2 kg färska räkor, 10 krabbklor, 9 havskräftor, ett nät blåmusslor, en stor bit laxfilé (Salma) och en fet bit tonfisk plus 2 flaskor vita viner. Sedan vispade Måns lite aioli och mjölkchokladkräm för senare. Måns surdegsbröd fick att äta också 🙂

   

Min nya vinkylare kom till användning. Det är en metallstav. 

 

Blåmusslorna fick citrusdoftande karaktärer av citrongräs, kaffir limeblad och chilifrukter. Jag gjorde även thai seafoodsås, my way 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge