Haha vilken mix men som rubriken säger. I lördag blev det massor av skaldjur som blåmusslor, knivmusslor och färska räkor som våra gäster bjöd oss på men jag tillagade med thaismaker.

Knivmusslor med citrongräs & örter, ångkoka blåmusslor och färska räkor. (Bilder: @Lindang81)

Jungfruviken på Hönö

När vi vinkade av våra gäster efter frukosten idag så packade vi ihop för utflykt mot Hästevik för strandhäng. Väl framme så kunde vi inte hitta en ledig parkeringsplats! Så jag bestämde i sista minuten att vi skulle åka över till Öckerö, för första gången! Det var bara 5-10 min med färjan över men bilkön var lång så det var precis att vi kom med färjan. Gratis och varje 15min kommer färjan som tar bilarna över till Hönö.

Vi kollade upp badplatser på Hönö och Öckerö och valde den närmaste, Jungfruviken.

Vi bara följde Google Maps och den tog oss till ett husområde och där parkerade vi gratis. Rätt kul för om man hade tagit parkeringsplatsen på kartan så skulle det kosta hehe. Sedan blev det lite spännande att hitta till stranden också och vi gick genom husområdet.

Långgrund och barnvänligt! Det kan vara 300m ut?

Krabbor & jätteostron

Det var en bra badplats, långgrund på säkert 300m ut minst. Det finns klippor, gräs, strand och brygga. Många barnfamiljer roade barnen med att fiska krabbor och vissa hade en hink med säkert 10st stora och små krabbor.

Det var också mycket ostronskal överallt och Måns lyckades dra ut två som satt ihop. Jag tog med de hem i en matlåda full med saltvatten. De överlevde och det var lätt att öppna. Jag öppnade bara en av min nyfikenhet.

Jag ÄLSKAR ostron… men… de här var läskiga med gröna innehåll och ”flikar”. Det luktade ostron men Måns läste att det kunde bara japanska jätteostron som t ex Hönö hade så mycket av så det inte gick att gå och bada i vattnet så man fick knacka loss… De kan innehålla giftiga ämnen så inte äta. Men bara att se på de så vill jag inte äta! Ganska lätta att öppna, kanske för att jag kan tekniken haha

Pad thai middag

Vi kom hem runt 18:30 och jag satte igång med Pad thai. Allt gick på ungefär 1 timme.

Recept – Pad thai? Klicka på bilden!

Det blir första och inte sista gången vi åker över till Hönö/Öckerö! Varför trängas på stranden liksom och utforska nya platser 🙂 Tilda frågade igår om det skulle bli badväder idag också så vi kan åka till stranden igen. Hittills så är Hovås Strandbad bäst enl.Måns och jag kan hålla med.