Sjukling efter 2 veckors uppehåll

Lästid: 1 min

Tilda klarade 2 veckor på dagis utan att vara sjuk men i fredags så började hon småhosta. Igår slockade hon på mig strax innan kl.20 men vaknade vid 22 å somnade inte igen om förrän midnatt. Hon var rastlös och kinkig. Under natten hostade hon till och från. Det var bara att gilla läget och vara på sin vakt för hon kunde få hostattacker och spy. Kl.4 rullade hon på mig och kunde somna om på mig men inte jag som var klarvaken. Hon började bli jättevarm och svettig, febrig. Jag låg och googlade på “hosta” och skillnaden på olika hosta. Hon har i alla fall inte kikhosta. Under natten så lät det som torrhosta och hon vägrade dricka vatten eller ta flytande medicin. Hon vaknade kl.8 och gnällde oavbrutet “oooont i tänderna, ont i tänderna”. Hon har “feberblåsor” i insidan av munnen. Hon har säkert ont i tandköttet och tänderna också men jag fick borsta tänderna på henne trots att hon satt gråtande men gapade.

Nu har hon somnat efter välling som jag hade spetsat med Alvedon och Bisolvon hostmedicin. Kommer inte ur pyjamas idag varken hon eller jag. Vi har nog allt hemma så jag slipper handla. Det får bli svamprisotto.

(null)

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge