På Jollyroom VIP-event på Brewhouse spanade jag in några barnvagnar från det brittiska märket Silver Cross. Några av de som fanns på plats var Silver Cross Micro, Silver Cross Surf All Terrain och Silver Cross Sleepover Elegance (special edition vintage rose) som Caroline Gyllning har! (på bild till höger).

20140526-090328-32608911.jpg

(Bild: thaiMorsan)

 

Men den senaste nyheten inom Silver Cross familjen heter Silver Cross Reflex, som är både paraplysulky OCH barnvagn i ett! Jag började googla på Silver Cross Reflex när jag kom hem och hittade inte mycket information om den på svenska. Antar att den är så pass ny och Silver Cross ska lansera den snart. I Storbritanien lanserades Silver Cross Reflex i slutet av jan 2014.

image

Så ser den ut! Barnet åker framåtvänd i paraplysulkyn.

 

Efter att jag tittat runt på olika utländska bloggsidor och mamma-baby forum så gillar jag denna sulky ännu mer och många som har testat eller köpt den har lovprisat den. Hade denna vagn funnits på marknaden när vi fick Tilda eller innan vi skulle hitta en resevagn till vår Thailandsresa, hade den varit ett alternativ vi skulle kia närmare på. Vi har nu en Brio Smile 2013 som kom ut lagom då Tilda kom till världen och vi gillar den supermycket men vi har fått punka en gång och den är lite tung då den har luftdäck. Resevagnen fick jag i födelsedagspresent och jag önskade mig en Babyzen Yoyo som vi hade mycket glädje av under våra resor på land och hav men Tilda satt aldrig perfekt i den å för att vara ärlig så satt hon ihopsjunken som en rissäck. Så nu i efterhand och jag säger det igen, om Silver Cross Reflex hade funnits då så skulle jag säkert kunna tänka mig en Reflex och med alla tillbehör som finns till den.

En lätt och paraplysulky som jag vill se på stan snart! 🙂

 

 

image

 

Kort om Silver Cross Reflex

Man har beskrivit Reflex som Silver Cross mest utvecklade paraplysulky vagn och möjligvis världens mest unika sulky/barnvagn just nu. Med Silver Cross Reflex är det lätt att göras om från en kompakt paraplysulky till barnvagn och Travel System. Reflex är fullspäckad med många unika egenskaper som t ex inbyggd 3-läge LED säkerhetsbelysning och reflexband på tyget, ställbart handtag och 3-delad sufflett med +50 UV skydd samt steglös ställbar ryggstöd som barnet kan sitta/ligga bekvämt utan att ha kontakt med chassit. För mer info, se SilverCrossBaby.com

 

image3-läge LED säkertsbelysning!

 

Man kan med enhandsfällning enkel hantera Reflex eftersom frambågen inte behöver tas av vid fällning. Söker man en resevagn så är denna perfekt då den väger bara 8.5 kg.

 

image

 

Bäddsett finns som tillbehör och innehåller extra suflett, dyna och vindskydd. Med bäddutrustningen ska det vara jättelätt och smidigt att bygga om Reflex till barnvagn för det nyfödda barnet.

image

Här åker barnet bakåtvänd och sover gott i barnvagnen.

 

Annat bra med Reflex är att med Silver Cross Simplicity babyskydd kan man göra om barnvagnen till Travel System. Allt detta skulle täcka familjens behov under hela babytiden. Så sammanfattningsvis är Silver Cross Reflex egentligen 3 i 1 system med sulky och barnvagn samt Travel System om man så vill.

image

 Med Silver Cross Simplicity Babyskydd blir den en Travel System, smart att utnyttja vagnen till max!

image

Lyckades hitta en bild på hur den ser ut med regnskyddet på. (Bild: puericultureenfolie.fr)

 

 image

Silver Cross Reflex finns i flera färger på den utländska marknaden.

 

Några fakta om Silver Cross Reflex

 • Från nyfödd upp till 8 år
 • Framåtvänd sits
 • Kan bygga om till barnvagn
 • Kan bygga om till Travel System med babyskyddet Silver Cross Simplicity
 • Ergonomisk ryggstöd med air flow
 • 3-läge LED säkerhetsbelysning
 • Kompakt och lätt
 • Kompakt vid ihopfälld
 • Max belastningsvikt: upp till 25 kg ( det var lite oklart)
 • Höjd: 100-107cm
 • Bredd: 61cm
 • Djud: 100cm
 • Vikt: 8.5kg

Ps. Detta är bara lite kort om Silver Cross Reflex. Mer info finns på Silver Cross UK