Semper barnmat – ska det vara så?

Lästid: 2 min

Detta inlägg är ingen kupp mot företaget Semper. Men jag undrar ju… 

Vi har börjat köpa puréer och gröt igen för att Prim ska få testa. Tilda gillade inte burkmat eller gröt men älskade välling. Jag bloggade inte förrän Tilda var 9 månader och tänkte inte heller så mycket. Nu undrar jag ju lite varför Semper (och säkert flera andra livsmedel) gör så.

Gröt. Det är 480g i varje paket och kostar 39kr.

När man öppnar så är det bara 2/3 delar av innehållet i paketet! Mängden och vikten är säkert som de ska men är det inte falskt att paketet får det att se ut att det är mer innehåll än det egentligen är? Grötpaket med 480g innehåll är lika stor som 1 kg välling kom jag att tänka på. Kolla själv på hyllorna så förstår nu vad jag menar.

Mangopurén med bäst-före 08.06.2018! Det står inte heller NÄR produkten tillverkades men de burkar på hyllan var i alla fall inte dammiga. Men det är alltså tänkt att barnmat skall hålla i 2 år framåt!?

Tänk att vissa barnmat kan vara äldre än mitt barn…

1 reaktion på ”Semper barnmat – ska det vara så?

  1. Tusen, tusen, tusen tack snälla och fina du!!!!! <3
    Du hade tipsat om mig och jag är dig så galet tacksam för det, jättefint gjort söta du. Det var dock för kort varsel så jag hinner inte komma till lördag, har aktiviteter att gå på i helgen men om de hade frågat tidigare så hade jag kunnat planera om allt. Men tusen tack för att du tipsade om mig och min blogg vackra du.

    Hoppas helt klart på att vi ses flera gånger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge