Tilda, 4 år och 4 mån

Oj oj nu har pappa semester och Tilda agerar ut genom att vilja styra och ändra på allt så mycket det går. Hon vill bestämma vad pappa ska ha för glass, hur pappa ska borsta hennes tänder och var hon vill sitta och borsta tänderna. Hon krånglar till så mycket hon kan. Ibland verkar det som att hon letar efter bråk. Det slutar oftast med gråt, skrik och om hon är hemma så stänger hon in sig i sitt rum och skriker där. Jag brukar låta Tilda vara om hon är i sitt rum och knackar på en stund efter. Man får ju sällan veta varför hon blev jättearg men oftast blir hon skogstokig på oss när vi vill visa hur man kan göra saker på ett ”bättre” sätt. Det är mycket ”kan själv” och när hon inte kan så blir hon frustrerad. Hon har nu vågat balla ur inför våra vänner men då måste hon har känt sig bekväm med de för annars brukar hon vara blyg och blir tyst och stel till en stund innan hon tinar upp. 


Prim 16 mån

Prim har börjat slänga sig på golvet. Hon lägger sig gärna på magen och typ ålar eller krälar baklänges och gallskriker så högt hon kan samtidig som hon slänger iväg allt hon går tag på som ligger på golvet. 


De två små vildingarna
Tja.. enl Tilda så är vi ”dumma mamma pappa” som inte gör som hon vill. Frågade om vi är dumma för vi tog med henne och åkte båt, bor nu en natt på hotell, badar på ett äventyrsbad och äter glass. Hon hade längtat efter detta i en hel vecka men att hon försvårar och krånglar med ALLT är jobbigt. Det måste vara jobbigt för barnen att gråta och skrika så mycket. 

Tilda ville berätta varför hon blev arg. För att hon inte ville att vi föräldrar skulle vara arga och säga ”ajabaja” till henne. Det retade gallfeber på henne. Tålamod.. och jag kör oftast med att avleda hennes tankar med olika belägg även om hon har svårt att sluta gråta en lång stund efter. Prim däremot…det är bara tutte som funkar. Detta gör det svårt att försöka sluta amma. Hon äter sig inte mätt på bröstmjölken. Det är bara där tryggheten finns. Jag är en levande napp. 

För övrigt så är Prim ganska retsam hon också så Tilda gråter när Prim är busig. Igen, tålamod på högnivå nu under semestertider! 

Hittade denna artikel för ett tag sen, läste den igen: Trots är utveckling – därför trotsar barn