Semester: Därför ska man kunna sitt bankkortnummer 

Lästid: 1 min

Kollar nu på tv medan de andra är och plockar blåbär å fiskar. Jag tar egentid höhö…i alla fall så att jag kan bokatavligen skita i fred, semesterförstoppning ni vet. 

Å så zappade jag runt på tv och Kanal 5 visar “Bangkok Airport”. Gillar att se på sådana program men inte sett detta innan om BKK airport. 

Det var två party tjejer som skulle hem men de blev nekade incheckning då de kunde inte presentera sitt bankkort som de köpte flygbiljetterna med. Vet inte vad det var för strul med det krävdes i alla fall att de skulle i slutändan presentera bankkortet. De tappade bort det under resan och har fått ett nytt som står i kontot. 

Personalen försökte hjälpa på alla sett t ex att de skulle ta fram ett bankkonto utdrag eller om de kommer ihåg sitt gamla bankkortnummer. En av tjejerna sade “det var 12-siffrigt, inte kan jag veta det”…öhm brukar det inte vara 16 siffror på borter oavsett bank? 

  
Ok jag kunde memorera mitt kort men jag har fått ett nytt och vill inte kunna det utantill, för det blir för lätt att nätshoppa!!!

Hur löste incheckningen detta och tjejerna fick åka hem? De fick skriva på ett papper där flygbolaget kan kräva de på skadestånd om de misstänker begrägeri…och dra stålar från det nya kortet. 

Så när man är ute och reser, det bästa är att skriva upp kortnumret på ett sätt som bara DU kommer ihåg det. Och spara kvittot och ta kopia på det. 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge