Igår packade jag upp Måns födelsedagspresent och rengjorde den innan vi körde en premiärtur med den hehe. Måste säga att den är rätt snygg.

image

Så sent som kl.19 satte jag igång med att provbaka Sconesmuffins. Idén kom i söndags när vi var och fikade på Condecco. Condecco har publicerat recept på sina godsaker på sinhemsida, allt förutom deras muffins som är hemligt. Jag åt en blåbärsmuffins med smuldegtopping. Det var inte 100% muffins, inte så luftig och smulade lite som scones.

Men vad vet jag… Egentligen så gillar jag inte muffins, inte länge. Det är pga att när jag kom till Sverige nör jag var 12 år och lärde mig svenska så pasd bra att jag kunde läsa recept så började jag baka. En jädla massa muffins blev det, varannan dag kanske. Så mycket att min styvpappa sade att elräkningen hade gått upp hehe.

image

I alla fall, ikväll testade jag göra en hybrid av scones och muffins!

Jag utgick ifrån att scone kompakt då det innehåller mer mjöl och mindre ägg än vad muffins har, å så får man reglera på bakpulver och smör.

image

Mitt recept, 13 sconesmuffins

 • 7 dl vetemjöl special
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 1/2 dl socker
 • 2 ägg
 • 2 dl mjölk
 • 125 g smör (rumstemp)
 • 1 paket blåbär (ok med frysta)

Crumble smuldegtopping

 • 50 g smör
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 dl socker
 • 1 nypa salt
 1. Sätt ugnen på varmluft 180 grader
 2. vispa ihop ägg och socker
 3. smällt smör och tillsätt mjölk. Låt kallna något och häll över i ägg-socker.
 4. blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i ägg-socker mixen. Blanda väl.
 5. blanda i blåbär men spara lite till dekoration
 6. fyll muffinsformar 3/4 del av formen med hjälp av 2 skedar då smeten är tjock och kletig
 7. Nyp ihop Crumble och toppa.
 8. låt stå i imitten av ugnen i 20 min, sedan stäng av men låt scones står kvar i eftervärmen i 10 min eller mer
 9. ta ut scones och täck över med en duk

image

Jag körde in en testscones i ugnen i 20 min och den var fortfarande lite degig, därför lät jag de stå kvar i eftervärmen en stund. Godare än första testscones. Koncistensen var som scones men lite kompaktare än muffins och kompaktare än Condeccos muffins. Inget fel på de men mätt på en muffins. Ska testa igen med mindre mjöl osv. Det skulle även vara blåbärssylt i men next time!

Testa själv och berätta gärna hur dina sconesmuffins blev!

*Uppdatering 11:30: sconesmuffins är fortfarande mjuka, degiga och goooda! Smular inte alls som scones kan vara.