Datorer alltså. Jag är måttlig road. Därför har det inte blivit något blogginlägg förrän nu. För jag blir tokig. 

Vi har en hel ny laptop stående här i några år!!! Varför liksom? Vi fick den av Måns pappa och det var typ ”en över” i företaget. Laptopen är en Lenovo från 2012 och den har JAG försökt använda säkert 5 gånger i år och har gett upp varje gång. Den bara står och tänker och tänker och så seg. Sedan har den Win8 OS och jag hittar inte i den, så jäkla rörligt. Det är dessutom mycket hårddiskutrymme, över 400 GB kvar upptäckte jag idag. Så den är typ nästan nästan oanvänd. 

Vad hände sen då? Jag försökte uppgradera till Win10. Först ville den inte och ville att jag skulle betala gör licensen. Med lite rådgivning från Enklaknep Johanna så lyckades jag fixa med uppgraderingen via Microsoft Upgrade och tankat hem filen. Allt detta tog typ 4 timmar att göra och under tiden lagade jag middagen, käkat  och träffade grannar i vårt gemensamma orangeri för lite glögg och lussebullar. Uppgraderingen var klart när jag kom hem. 

Då skall laptopen startas om såklart! Då stod den på i två timmar under tiden jag nattade Prim. Det blev nåt fel så jag kom inte alls in i systemet! Surt! Fick googla fram hur man komma in i Lenovos BIOS för att göra en återställning av systemet. Nu återställer jag den till fabriksinställningar hel och hållet. 


Jäklig sugen på att dränka mig i vin nu men har tyvärr inget billigt vin kvar. Detta kommer ta flera timmar till! Började kl.23 och 30 min senare bara 1% och i skrivande stund ändrades det till 2% !!! Aaaah! Jag kanske inte behöver göra en fabriksåterställning men blev det så. Spännande att se imorn när jag vaknar…gissar på 20% klart. Vad ska vi göra med laptopen sen? Måns vill faktiskt slänga den. 

Godnatt på er 🙂