Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Sälj och skänk allt som inte “glittrar” för dig

Lästid: 2 min

[Inlägget innehåller reklam i samarbete med Blocket]

Som du kanske vet så är jag en nybörjare med Konmari-metoden. Jag tänker lite mer nu på ordning och reda när det kommer till att vika kläder och packa resväskor med saker som vi faktisk använder. Påskhelgen stora utmaning var nog att JAG ville packa en mellanstor resväska med kläder för oss fyra i familjen. Det var som en flöjd för ögat att jag fick i allas kläder och de låg synliga och lätt för alla att se. Sedan var kläder i halva resväskan oanvända under de 4 dagarna i Halmstad! Man tar och har alltid med för mycket saker.

Gör av med saker som man inte behöver

Så det här med att ha för mycket saker och alltid köper nytt. Gör av med de saker man inte behöver istället eller skänk till välgörenhet. Det gör vi ju, skänka. Konmari handlar om att rensa, slänga och behålla vad som “glittrar” för dig. Att göra sig av med saker har många svårt för och jag är rätt duktig med att hamstra på mig prylar jag också. Trots att vi skänker och slänger så är det ändå berg av saker kvar. Jag har skänkt bort säker halva av min garderob inte så länge sedan och jag har fortfarande säckar med kläder i källarförrådet kvar som jag måste ta itu med.

Nu när vi har barn tycker jag att det är extra jobbigt att hålla reda på barnens kläder och sortera ut de även jag gör det kanske några gånger per år. Jag har samlat på mig massor av baby- och barnsaker igen och en stor del har vi redan skänkt eller lånat ut till släkt och vänner. Det brukar också sluta med att vi inte tar tillbaka något.

Måste man alltid köpa nytt?

Jag minns att jag ville såklart ha alla fina saker när vi väntade Tilda men att köpa nytt tyckte jag inte att vi behövde. Så jag blev beroende av Blocket och hängde ofta där. Jag spanade efter barnprodukter. Det blev först en amningskudde för 100kr som jag köpte av en familjen i vårt kvarte. Sedan blev det en Ikea-barnsäng i Partille. Det roliga här var att vi hamnade hos Måns kollegas som var säljaren. Kul när de öppnade dörren och tjena!

Så svar på min egen fråga är nej, man måste inte köpa nytt. Jag har köpt en dela saker och det senaste var en Bumbostol med bricka i Halmstad.

Vad ska jag köpa nästa gång på Blocket?

Jag försöker ju göra av med saker men jag letar alltid efter snygga tallrikar och skålar till matbilder. Däremot har vi saker som vi måste snart lägga upp till försäljning t ex skötbordet (som jag bara lägger alla kläder på) och babycrib för ett barn upp till 6 månader som bara står i vårt sovrum.

Brukar du köpa eller sälja något på Blocket?

Kolla in denna roliga reklamfilmen på Blocket med Kicki Danielsson när hon ska köpa en el-cykel. Måns vill ha en el-cykel så han kanske ska kika på Blocket innan han tänker på att köra en hel ny.
[Inlägget är reklamsamarbete med Blocket men med mina egna tankar och ord]

En kommentar om “Sälj och skänk allt som inte “glittrar” för dig

  1. Älskar den metoden även om jag alltid måste göra min egen variant på allting. Dock ÄLSKAR jag även att slänga grejer, har typ släng-fetisch. Har tyvärr slängt grejer jag faktiskt gillade bara för att jag fick ett sånt släng-ryck å som jag nu saknar :'( Är tvärtemot en hamster alltså haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge