Sälj och skänk allt som inte “glittrar” för dig

Lästid: 2 min

[Inlägget innehåller reklam i samarbete med Blocket]

Som du kanske vet så är jag en nybörjare med Konmari-metoden. Jag tänker lite mer nu på ordning och reda när det kommer till att vika kläder och packa resväskor med saker som vi faktisk använder. Påskhelgen stora utmaning var nog att JAG ville packa en mellanstor resväska med kläder för oss fyra i familjen. Det var som en flöjd för ögat att jag fick i allas kläder och de låg synliga och lätt för alla att se. Sedan var kläder i halva resväskan oanvända under de 4 dagarna i Halmstad! Man tar och har alltid med för mycket saker.

Gör av med saker som man inte behöver

Så det här med att ha för mycket saker och alltid köper nytt. Gör av med de saker man inte behöver istället eller skänk till välgörenhet. Det gör vi ju, skänka. Konmari handlar om att rensa, slänga och behålla vad som “glittrar” för dig. Att göra sig av med saker har många svårt för och jag är rätt duktig med att hamstra på mig prylar jag också. Trots att vi skänker och slänger så är det ändå berg av saker kvar. Jag har skänkt bort säker halva av min garderob inte så länge sedan och jag har fortfarande säckar med kläder i källarförrådet kvar som jag måste ta itu med.

Nu när vi har barn tycker jag att det är extra jobbigt att hålla reda på barnens kläder och sortera ut de även jag gör det kanske några gånger per år. Jag har samlat på mig massor av baby- och barnsaker igen och en stor del har vi redan skänkt eller lånat ut till släkt och vänner. Det brukar också sluta med att vi inte tar tillbaka något.

Måste man alltid köpa nytt?

Jag minns att jag ville såklart ha alla fina saker när vi väntade Tilda men att köpa nytt tyckte jag inte att vi behövde. Så jag blev beroende av Blocket och hängde ofta där. Jag spanade efter barnprodukter. Det blev först en amningskudde för 100kr som jag köpte av en familjen i vårt kvarte. Sedan blev det en Ikea-barnsäng i Partille. Det roliga här var att vi hamnade hos Måns kollegas som var säljaren. Kul när de öppnade dörren och tjena!

Så svar på min egen fråga är nej, man måste inte köpa nytt. Jag har köpt en dela saker och det senaste var en Bumbostol med bricka i Halmstad.

Vad ska jag köpa nästa gång på Blocket?

Jag försöker ju göra av med saker men jag letar alltid efter snygga tallrikar och skålar till matbilder. Däremot har vi saker som vi måste snart lägga upp till försäljning t ex skötbordet (som jag bara lägger alla kläder på) och babycrib för ett barn upp till 6 månader som bara står i vårt sovrum.

Brukar du köpa eller sälja något på Blocket?

Kolla in denna roliga reklamfilmen på Blocket med Kicki Danielsson när hon ska köpa en el-cykel. Måns vill ha en el-cykel så han kanske ska kika på Blocket innan han tänker på att köra en hel ny.
[Inlägget är reklamsamarbete med Blocket men med mina egna tankar och ord]

One Response

Lämna en kommentar

CommentLuv badge