Jo, jag tänker här svara på en önskefråga som jag fick.

“- har du allting kvar sedan förra bebistiden eller har ni skaffat nytt? Iså fall vad?”

Svaret är nej. Vi lånade ut en del av Tildas bebissaker till kusin Berra i Mora men vi har fått tillbaka en del som familjen inte har använt eller hunnit med.

Än så länge har vi inte köp något nytt till bebbe #2 🙁 Det kan vara att det kändes överflödigt då med Tilda så skulle vi har ALLT, det tyckte jag i alla fall. Och nu är drt typ tvärtom…har inte en packat bb-väskan, inte fixa bebisen nya kläder, inte gjort ordning plats för bebiskläder, ingen säng, skötbord osv…MEN det viktigaste är väl bostaden, hemmet, platsen där vi alla får plats och trivs. 

Här nedan lista jag upp mina tankar kring de saker vi har/hade och ska skaffa 😊

De som är kvar… 

Babykläder, Tilda har ju två kusiner nu, Ph är över 2 år och Berra är 10 mån, så båda är stora pojkar och därför har vi alla Tildas bebiskläder kvar.

Baby Snuggle Nest, köpte den för typ 200kr. Den är kvar och vi använde den flitig men den är lite hård och inte så mysig eller ombonad. Den fick även vara skötbädd och det kommer den nog få fortsätta med.

På bilden hade vi en anti-platt huvudkudde och sido-kuddar . De är nånstans men något sådan ska vi ha igen…fadt Tildas huvud blev ändå lite platt 😉


Rätt Start Amningskudde, köpte också begagnat för 100kr och den gillar jag bäst och använde mest! Nu har Tilda paxat den och gjort den till hennes nest och sovit i den. Bästa kudden som hon kan ligga och snurra runt 180 grader typ. Jag vaknar nuförtiden med hennes fötter i ansiktet…

Gåstolen, har vallat till Ph och den kommer förmodligen gå till Berra också, det är lika bra om den används eftersom det är så korttid. Den har farfar köpt.


Graco babygungan som mina föräldrar har köpt till Tilda är också i Mora men Berra är stor nu för den och den tar ju upp lite plats så den tar vi tillbaka senare. Denna är ändå bra eftersom sitsen går att lyfta av och ha på golvet och bli en babysitter plus att stolen kan vibrera och lugna barnet. Gungan har 6 olika hastigheter och olika naturljud och musik.

Barnvagn, vi har en Brio Smile-13 med liggkorg och babyskydd. Den får vi köra på för en syskonvagn känns inte aktuellt då Tilda blir 3 år och kanske på hennes födelsedag kommer bebben hehe. Tilda vet att bebben kommer och bebben får “låna” HENNES vagn men hon vill fortfarande ha sin vagn när vi är ute. Vi har en Babyzen Yoyo resevagn i bilen så hon får i så fall åka den.

Lite memory back in time här…det var nog från första gången vi var ute med Tilda i barnvagnen på stan.

Spjälsäng, den har vi också lånat ut till Berra i Mora. Sängen användes sällan då Tilda sov mellan oss i babynestet den första tiden och sedan var sängen plats för alla hennes gossedjur. Vi kommer ha bebben i babynestet mellan oss igen, smidigast vid amning men en liten crib vid min sida skulle vara bäst för Tilda lär vilja sova mellan oss också.

Det var de få gånger Tilda ville sova i spjälsängen…

 

Skaffa nytt?

Babykläder så klart. Det är både spännande och jobbigt på samma gång att inte veta könet på barnet och inte kan då shoppa loss hur som helst. Sedan är det ju inte 100% även man skulle ta reda på om det är en pojke eller flicka och går loss på pastell på allting. Måns tycker i alla fall att det skulle vara praktiskt med en till flicka haha. Tilda är ändå inte superflickig av sig eftersom vi har inte packlat på henne med rosafluff, rosetter osv. Hon slet av allt det alla gånger.

BÄRSELE! Jag beställde en Pognae direkt från Sydkorea innan Tilda kom och den var kanon, robust. Otur nog så kom den bort på vår Thailandsresa och vi fick genast leta upp något liknande som vi båda kan bära på mage, sida och rygg. Ringsjal har vi kvar men jag fick aldrig Tilda att ligga bra där i, träningssak kanske.

Bilden i mitten är en Dark Chocolate Pognae som vi beställde direkt från Sydkorea och då kostade den runt 500kr! Nu finns Pognae i Sverige och priset är ungefär samma här som i Sydkorea nu.

Babynest, en ny har vi och den har jag vunnit så denna kommer vi att använda i sängen och i barnvagnen om vi inte skaffa en till t ex beställa av Emmas mamma som syr fina BebbeLulu nest. Dock så verkar det som många hemsydda babynest inte går att bara slänga in i tvättmaskinen som Babynest Original men det går med BebbeLulu nest och 40 grader kan man köra då fodret/vaddarna är fastsydda. 

Ståbräda, vi har tänkt skaffa en Easyrider-bräda eller liknande med stol men jag vet inte riktig vilket märke passar till Brio Smile, så tips mottages. (Bild lånad av Jollyroom)

 

En ny barnvagn kan tänkas, då kan Måns och jag vara på varsitt håll och göra saker med barnen. I stället för en sulky så tar jag hellre en robust barnvagn och denna som jag har kikat på finns som paket. Vad som skulle vara bra med denna är att sittdelen går att göras om till liggkorg genom att knäppa loss några spännen.

Beemoo Maxi Travel 2 in 1, bild lånad från Jollyroom.

En crib med hjul kan också tänkas! Då tillkommer ju sängkläder mm. som ska passa cribben.

Skötbord, vi hade inget skötbord till Tilda men jag kan tänka mig ett nu när vi har plats i  badrummet där skötbordet kan stå…ska stå!

Jag har kollat in JLY paket Bedside crib och skötbord Dream som finns på Jollyroom till kampanjpris. Cribben går precis in vid min sida av sängen, annars får jag och Måns byta plats…att cribben har hjul är också ett plus och det ska gå att spänna fast cribben med sängen av säkerhetsskäl.

Byrå för babysaker,det har vi redan ordnat men jag har inte orkat ta fram babykläderna och inventerat ännu. Det blev en Brimnes från Ikea.