Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Så rengör du oljan för fritering!

Lästid: 1 min

Här kommer det ett bra tips tror jag. Om ni inte redan visste så kan man faktisk rengöra oljan som man har använt för fritering. 

Jag friterar inte så ofta men när jag gör det så brukar jag spara oljan till nästa gång. Frityroljan går ju att använda flera gånger om man har använt till samma sort mat dvs. blanda aldrig frityr oljan för grönsaker och kött. Regeln är ju att om man ska fritera olika saker så kör man först grönsaker och sedan kött t ex pommes frites och sedan kycklingvingar. Men efter det så ska man inte använda oljan till annat än kyckling för allt annat kommer att lukta kyckling. Ni förstår nog vad jag menar…

I veckan har jag friterat mycket. Det har varit grönsakstempura, vårrullar och friterade banander på en å samma dag. Idag var det sesambollar. Jag har självklart inte använt samma olja som jag hade för vårrullar. 

I alla fall när man friterar med mjöl eller annat så kan det bli svarta smulor som flyter runt i oljan och det är inte så trevligt. Jag har det enklaste trixet! 

  
Med kokt ris kan man rengöra oljan. Friterar riset och rör runt det försiktigt så kommer riset att fånga upp det svarta! 

  
Klart! Smart va!? Finns det gammalt kokt ris över så varför inte köra det. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge