Så finstrimlar du kaffir-limeblad!

Lästid: 2 min

I förra inlägget lagade jag en thaimaträtt (här) som innehöll mycket kaffir-limeblad och de skulle vara finstrimlade. Ni kanske undrar hur man gör? Ett tips är att så kan ni också göra med basilikablad och andra blad som ni vill finstrimla! Aha!

Först vill jag säga att kaffir-limeblad är inte så kul att äta om man inte finstrimla dem. Annars brukar man hitta de i olika soppor som Tom yam eller Tom kha tillsammans med citrongräs, och curryrätter Men även wokrätter.

De ser ut så här, och kommer oftast som torkad eller frysta men det går att hitta färska också som man sedan kan frysa in. Jag har alltid en påse med kaffir-limeblad i frysen.

wpid-img_20140428_182215-1.jpg

Hur gör vi nu? När man ska använda de, så viker man bladet i mitten och riv av mittstrimlan, på så sätt släpper de limedoften ännu mer. Lägg limebladen på varandra och sedan rulla! Sitter de inte på plats, ta hjälp av en tandpetar men det brukar inte vara problem. Skär de i fin-fina strimlor om du kan. Tadaa!

wpid-20140428_182500-1024x768.jpg

Tags: No tags

3 Responses

Leave a Comment

CommentLuv badge