Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Rödcurry fläsk och bambuskott, barnversion

Rödcurry fläsk och bambuskott, barnversion
Lästid: 1 min

Det blev bara en bild på kvällsmaten. En gryta med rödcurry, kokosmjölk, benfri fläskkotlett och bambuskott plus massor med färska thai sweet basilika. Grytan räckte till 4 portioner hemmamat och 2 lunchlådor.

Barnvänlig rödcurry

1-2 msk Rödcurry paste
1 burk kokosmjölk
1 kg fläskkottlet, benfri och skivade/strimlade
1 påse bambuskott, delade och skivade
1 stor näve blad av Thai sweet basilika (bai ho-ra-pha)
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk palmsocker / 1/2 kaka (efter tycke)

Så gör du:

Värm upp olja och fräs currypaste i 5 min och häll sedan i kokosmjölk, låt koka upp, lägg i fläskbitar, låt koka upp under omrörning tills fläsket ser “vit” ut och inte rosa, lägg sedan i bambuskott och låt sjuda, och tillsätt lite vatten vid behov om grytan blir för tjock.

Smaksätt med fisksås, ljus soja och palmsocker. Smaka av.

Garnera med thaibasilika i slutet plus extra vid servering. Serverad med ris.

(Vill man inte fräsa curryn i oljan så värm upp kokosmjölken och lös upp currypaste.)

Det går såklart att byta annat curry som grön eller gul/massaman. Även grönsaker kan du ha vad du vill. Jag hade inget annat än unga och späda bambuskott.

Tilda åt upp! Godkänt.

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer om “Rödcurry fläsk och bambuskott, barnversion

 1. Lagade denna gryta förra veckan, bytte ut fläsket till kyckling och det blev jättegott! Tack för receptet ?

  1. Men absolut! Vad kul att höra. Prova med ananas i vetja. Ananas köttet blir saftig och god.

   1. Bra tips! Skall laga den denna vecka igen, vi gillade den så mycket ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge