IMG_1917

Rödcurry fläsk och bambuskott, barnversion

Lästid: 1 min

Det blev bara en bild på kvällsmaten. En gryta med rödcurry, kokosmjölk, benfri fläskkotlett och bambuskott plus massor med färska thai sweet basilika. Grytan räckte till 4 portioner hemmamat och 2 lunchlådor.

Barnvänlig rödcurry

1-2 msk Rödcurry paste
1 burk kokosmjölk
1 kg fläskkottlet, benfri och skivade/strimlade
1 påse bambuskott, delade och skivade
1 stor näve blad av Thai sweet basilika (bai ho-ra-pha)
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk palmsocker / 1/2 kaka (efter tycke)

Så gör du:

Värm upp olja och fräs currypaste i 5 min och häll sedan i kokosmjölk, låt koka upp, lägg i fläskbitar, låt koka upp under omrörning tills fläsket ser “vit” ut och inte rosa, lägg sedan i bambuskott och låt sjuda, och tillsätt lite vatten vid behov om grytan blir för tjock.

Smaksätt med fisksås, ljus soja och palmsocker. Smaka av.

Garnera med thaibasilika i slutet plus extra vid servering. Serverad med ris.

(Vill man inte fräsa curryn i oljan så värm upp kokosmjölken och lös upp currypaste.)

Det går såklart att byta annat curry som grön eller gul/massaman. Även grönsaker kan du ha vad du vill. Jag hade inget annat än unga och späda bambuskott.

Tilda åt upp! Godkänt.

6 Responses

Leave a Comment

CommentLuv badge