Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Rödcurry anka med litchi och bambuskott

Lästid: 1 min

Måns har “skämtat” med att han ska göra en kokbok…”Thaimat från grunden”. Igår ville han gör curry från grunden och drog fram Gordon Ramsey “Great Escape South East Asia”. Jag fick välja men han fick ju laga vad han ville. Jag har ALDRIG kagat något ur Gordons recept. Jag skulle välja mellan gröncurry eller rödcurry. När jag såg Gordons gröåncurry så utbrast jag “så ska inte en gröncurry se ut!!!” Det blev alltså rödcurry. Å jag fick handlar kryddor och örter.

Måns gjorde rödcurry paste efter recept men lite mer för senare. Pasten blev inte superslät då han körde allting i maskin och inte i mortel. Jag fick smaka av som vanligt. Hela rätten blev jättebra då vi satte våra petsonliga touch och smaker. Jag vet i te vad andra tycker med Måns har lagat ur Gordons kokböcker och smakerna var typ…tråkig och smaklös eller “bland” på engelska.

 

Rödcurry med ankbröst, bambuskott och litchi å toppad med finstrimlad kaffirblad

image

 

Färsk rödcurry paste, kokosmjölk och ung bambuskott. Litchi i sirap finns att köpa på burk. Ankbrösten fanns på Coop och de stekte vi separat. Serverade med ris. Curryn blev lite stark för Tilda.

image

image

Måns lunch på måndag med massor ab finstrimlad kaffirblaf och chili 🙂

Så hör ska inte en gröncurry ser ut, skit tråkigt och kokomjölken såg tjock ut å hade typ skurit sig!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge