Måns har ”skämtat” med att han ska göra en kokbok…”Thaimat från grunden”. Igår ville han gör curry från grunden och drog fram Gordon Ramsey ”Great Escape South East Asia”. Jag fick välja men han fick ju laga vad han ville. Jag har ALDRIG kagat något ur Gordons recept. Jag skulle välja mellan gröncurry eller rödcurry. När jag såg Gordons gröåncurry så utbrast jag ”så ska inte en gröncurry se ut!!!” Det blev alltså rödcurry. Å jag fick handlar kryddor och örter.

Måns gjorde rödcurry paste efter recept men lite mer för senare. Pasten blev inte superslät då han körde allting i maskin och inte i mortel. Jag fick smaka av som vanligt. Hela rätten blev jättebra då vi satte våra petsonliga touch och smaker. Jag vet i te vad andra tycker med Måns har lagat ur Gordons kokböcker och smakerna var typ…tråkig och smaklös eller ”bland” på engelska.

 

Rödcurry med ankbröst, bambuskott och litchi å toppad med finstrimlad kaffirblad

image

 

Färsk rödcurry paste, kokosmjölk och ung bambuskott. Litchi i sirap finns att köpa på burk. Ankbrösten fanns på Coop och de stekte vi separat. Serverade med ris. Curryn blev lite stark för Tilda.

image

image

Måns lunch på måndag med massor ab finstrimlad kaffirblaf och chili 🙂

Så hör ska inte en gröncurry ser ut, skit tråkigt och kokomjölken såg tjock ut å hade typ skurit sig!

image