Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Rödbetsfröknäcke med havsalt och fänkålsfrö

Lästid: 1 min
Äntligen… Rödbetsfröknäcke eller rödbet-fröknäcke…eller fröknäcke med rödbetor! Ja jag har experimenterat och blandade ihop sesamfrö, pumpakärnor, linfrö hel, linfrö krossade, solrosfrö och fyllde en 10L gryta! Hade mycket frö hemma med andra ord hehe… De blev jättegoda! Idag blev det 10 plåtar fröknäcke! Alla var inte med rödbetor 🙂
Recept? Körde på frihand så 2-3 plåtar blir detta…
1 dl av varje dvs sesamsfrö, pumpakärnor, solrosfrö
1/2-1 dl linfrö hel
1majsmjöl vit eller gul, som du vill
2 dl hett vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
(1 kokt rödbeta, finriven)
havsalt flingor
fänkålsfrö hel, mortla om du vill

 

Denna smet är lös och lätt att bre ut med händerna utan att kavla!
Blanda de torra ingredienserna och sedan olja å hett vatten. Låt svälla minst 15 min. Kör 150grader i mitten av ugnen i ca 1 tim. Jag körde vatmluft och hade 2 plåtar åt gången, en i botten och en i mitten.
Smaksätt som du vill med olika kryddor!

Rödbetsfröknäcke #beetroot #seedcracker #robertsonloves
image
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Rödbetsfröknäcke med havsalt och fänkålsfrö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge