Recept sidan är under ombyggnad men du kan kika på recept som vanligt!

Gaeng khiew hwaan – grön currygryta

Gaeng khiew hwaan – grön currygryta

Gaeng khiew hwaan – grön currygryta. De görs oftast med kyckling men den här gången blev det vegetariskt med friterade tofu, tre olika svampar som skogsöronsvamp, shitake och champinjoner och små äggplantor. En av favoriter bland thai och thailändsresenärer!

läs mer
Mina recept, mammas recept

Mina recept, mammas recept

Jag skulle aldrig vara ego och säga att jag är bäst på matlagning. Det överlåter jag till andra ? Jag försöker själv lära mig laga thaimat från grunden och vill visa att det är inte svårt med matlagning men drt hjälper ju mycket på traven om man har intresset och...

läs mer
Repar sig efter årets första semla!

Repar sig efter årets första semla!

Hallå! Oj det var 6 dagar sedan jag skrev något. Du undrar nog min mamma vad händer här haha! Vi har bara varit sjuka och det blev bara helt off med allting, lika så med matlagning och receptskrivandet som jag vill göra oftare i år. Vi åkte ju till Halmstad förra...

läs mer
Goong gratiem – smörstekta räkor med vitlök

Goong gratiem – smörstekta räkor med vitlök

Licking good fingerfood alltså. Tänk vad gästerna vi hade i lördags smaskade i sig. Imorn är det fredag och varför inte lyxa till fredags tacos lite extra? Eller Tapas? Dinner to share eller family-style? Impa din dejt? Äsch... Hyr in mig som kock ?? Smörstekta räkor...

läs mer
Gurksallad – yum täng-gwa

Gurksallad – yum täng-gwa

Nu väljer jag att skriva ut thai med å ä ö för det är enklast i uttalet och för dig om du vill lära dig lite thai. Yum täng-gwa En snabb, enkel och het gurksallad som man kan göra med olika örter men enklaste med få ingredienser är ibland godast. (Yum = sallad med...

läs mer
Blåbärsplättar (lchf/keto)

Blåbärsplättar (lchf/keto)

Jag har perioder där jag testar maträtter och jag kan hålla på med samma maträtt i veckor. En gång ville jag ha japanska fluffiga sufflépannkakor som jag såg på Instagram. Jag letade efter recept men hittade inga vettigt så jag testade själv... I två veckor. Och...

läs mer

Vad äter jag i Thailand? (Bildbomb)

Det är lite konstigt att jag inte är sugen på något särskilt nu när jag är här. Jag har inte ens käkat Somtam med sticky rice, laab, namtok och grillade kyckling! Det är liksom sånn mat som de flesta thai vill ha dagligen, i alla fall somtam dvs grön papayasallad....

läs mer

Middag hos lokala haket

Pappa och Penny åt på Donken på Seacon. Ja jag vet... kommer till Thailand och käkar Donken fastfood. Det är inte heller billigt för en thai. Happy meal 95 baht och utan pommes eller leksaker då man får köpa till. Mamma och jag åt senare... Vi provade ett ställde som...

läs mer

Söndagsmiddag hos Martina Johansson

Då kör vi vidare på projektet Halv åtta hos mig men "Klockan sex hos mig" haha! Förra och första gången var det hos Emelie en lördag och ikväll på en höstlig söndag med duggregn hos ingen mindre än Martina... författare (till en uppsöka av böcker), biohacker, keto...

läs mer
Färska vårrullar – Asian style fredagsmys!

Färska vårrullar – Asian style fredagsmys!

Färska vårrullar istället för tacos? Varför tacos när du kan äta asian style! Färska vårrullar är lätt att göra och orkar du inte rulla de i förväg så kan du köra tacos-style dvs att alla får rulla sina rullar medan ni umgås. Det gäller att inte ha för mycket i...

läs mer

Torsk med äggsås och knapriga bacon

Här kommer ett recept precis på lunchen haha men du hinner fixa den ikväll på 30 min om du skulle vilja testa! En klassisk superenkel maträtt som vi äter ibland här hemma utan att har funderat särskilt mycket på vad det är för inriktning av kost. Dock blev denna...

läs mer
Moqueca (Keto) – brasiliansk fiskgryta

Moqueca (Keto) – brasiliansk fiskgryta

Alla länder har sin fisk- och skaldjursgryta. Du har säkert ätit franska bouillabais, kanske thailändska Tom Yam Goong eller hört talas om engelska Chowder. Kärt barn har många namn och olika ingredienser i sin fiskgryta. I veckan lagade jag till en supergod och enkel...

läs mer
Ego-boost, Kimchi & Kombucha

Ego-boost, Kimchi & Kombucha

Inlägget innehåller köplänk till bok av Soki Choi - Kimchi och Kombucha Egoboost är när någon känner igen Thaimorsan, i alla fall mitt bloggnamn ? Igår svängde jag förbi Saigon City för att handla. Mellan hyllgångarna hörde jag ett äldre par frågade en stackars...

läs mer
Min räkfond luktade sopor…

Min räkfond luktade sopor…

Jag kokar ju oftast egna fonder och buljonger. När man lagar mat och den står på spisen länge och kokar så brukar det lukta. Hos oss så luktar det i hela byggnaden och faktisk ända ner till källaren och garaget när jag lagar mat ?? Sist jag kokade fläsklägg i...

läs mer

Klockan Sex Hos Mig

Då är projektet igång... det har varit på tal länge när Johanna och jag hade influencer workshops men nu har vi kickat igång. Idén är som tv-programmet Halv åtta hos mig. Ett sjukt kul sätt att komma varandra närmare, se hur andra bo, äta middag och umgås... som...

läs mer

Krispiga baconchips

Fredagens enkla snabba snacks eller lchf/keto-snacks... perfekta krispiga BACONCHIPS! I micro. 8 min. 800W. Du kan köra i ugnen eller steka men har du testat micra? Först testade jag på 3 min och det slutade på totalt 8 min på 800W. Allt du behöver är... 1 paket...

läs mer

Goong ob wunsen – i riskokaren!

Har du en riskokare? Gör du annat med den än att koka ris? Goong ob wunsen - glasnudlar med räkor & bläckfisk Igår tillagade jag en klassisk thairätt ”goong obb wunsen” dvs Ångade räkor med glasnudlar som även heter mungbönnudlar, som man annars gör i en lerkärl...

läs mer

Bättre än hotellfrukost

Jag kan vara fräck och säga att frukost hemma, hos oss... är faktiskt oftast bättre än på många hotell. Självklart är det lyxigt att sova på hotell och äta hotellfrukost... men även lyxhotell kan inte servera en perfekt omelett... eller Overnight Oat! Har man testat...

läs mer

Overnight Oats med chia & Labneh

Overnight Oats har jag hört talas om, smakat men inte förrän nu jag har börjat göra den själv. En bra rensning skafferiet! Jag älskar också Labneh. Har testat olika märken och även gjort en själv, dock ej testar på riktig där det ska vara på getmjölk. Vi har nära till...

läs mer

DIY-projekt med mat och dryck

Skriver det igen som jag har skrev många gånger nu. Följer du mig eller har lust att kika in i min Instagram så kommer du se att jag är inne på olika DIY-projekt inom mat och dryck... "do it yourself" alltså. Varför inte testa göra det själv och passa på gå ner i...

läs mer

Testade göra Cold Brew coffee! (recept)

Ice coffee och ice tea är supergott, det har jag lärt mig att gilla sedan som 8 åringen, tror jag. Brukade tjuvdricka min mosters ice tea/coffee med kondenserad mjölk. Nu som vuxen så är jag inte någon van te- eller kaffedrickare. Jag är mer av en periodare och jag...

läs mer

Ugnsrostade aubergine med miso, sherry & sesamfrö

Det är varken japanskt eller spanskt, inte heller så thai. Ibland får man ta vad man har och det enda som fattades var bara huvudingrediensen AUBERGINE när jag skulle laga till en vegetatisk tillbehör igår. Idag är det "meat free Monday" så vad passar bäst med ett...

läs mer

Auberginskola på TV4 Nyhetsmorgon, asså…

Den här gången handlar det om AUBERGINE som även kallas för äggplantor... de små thailändska som fick rampljuset i tvn. Auberginskola Häromdan var det en "augerginskola" på Tv4 Nyhetsmorgon. Där hade kocken/experten tagit med några augerginer och tillagade...

läs mer