Recept sidan är under ombyggnad men du kan kika på recept som vanligt!
Nue dääd diew alt. Nue sawan
Nue dääd diew menas ”en sol kött”. Soltorkat kött som först smaksätter med endast salt eller fisksås, sedan friteras. Väldigt gott kan jag lova!
Iced tea med pepparmynta och nektarin
Äggnudlar – gör det själv!
Varför är det svårt för folk att göra en riktig padthai?
Är handspriten slut? Gör din egen HANDSPRIT!
Test: AUSSIE Great White Chardonnay
Créme Brûlée utan ugn!
Vinprovning för ett glatt gäng med tema ”3 röda viner”
Foodie-träff & Vinprovning
Klimatsmart Somtum?
Mug cake
Plantbased curry (veganskt)
Ostron på thaivis
Langos – utan att kavla!
Vin: Lär dig prova vin, det är lätt!
Älgmiddag med gott vin i Mora innan Funäsdalen
Pasta al burro con formaggio
Krispiga rispappersrullar (glutenfri)
Namjim Seafood chilisås
Nua pad namman-hoy (wokad biff med ostronsås)
Tom yum goong – het & örtig räksoppa
Tom Yum goong soppa som är lätt att tillaga och att tycka om! Ett måste om du inte har provat!
”Tomatsill” med vodka, bananketjep och apelsin
Gravade äggulor till Påsk!
Gravade eller saltade äggulor, nyfiken på hur man gör så kika in här. Vad ud behöver sedan är lite tålamod och måste vänta men inte lika längre som Black Garlic.
Sesambollar med mungbönor och kokos
Poké Bowl @hemma
Black garlic, vad är det och hur gör man?
Black Garlic är det svarta gulden sägs många som älskar dessa delikata hälsosamma vitlökar. Jag har experimenterat och här är mitt resultat.
Gaeng khiew hwaan – grön currygryta
Gaeng khiew hwaan – grön currygryta. De görs oftast med kyckling men den här gången blev det vegetariskt med friterade tofu, tre olika svampar som skogsöronsvamp, shitake och champinjoner och små äggplantor. En av favoriter bland thai och thailändsresenärer!
Plaa nung manaw – ångad fisk med lime och chili
Det här är en super enkel maträtt och fräscht med förska örter som chili, vitlök och koriander om man gillar fisk. Drt går bra att köra i ugnen om man inte har en ångkokare.
Namplaa prik – Chili i fisksås
Prik Nampla eller Nampla Prik, en tillbehör som med nånga variation. Oftast serveras till fried rice eller andra wokrätter.