Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Recept: Köttgryta i rödvin med rotfrukter och shitake

Lästid: 1 min

Köttgryta i rödvin. Så gott! Långkokning i den gamla Kockums järngryta och 5 tim senare…

image

Köttgryta i rödvin med rotfrukter och shitake

1 kg högrev
5 vitlöksklyftor
2 gul lök
1 purjolök (liten)
2 morot (stor)
2 palsternacka
2 potatis (stor, fast)
1 kålrot (liten)
6 shitake svamp (tunn skivade)
2-5 lagerblad
1 näve grönpeppar (hel)
1 näve timjan
2 msk paprikapulver
5 dl rödvin
5 dl fond/buljong/vatten
1/2 dl balsamico
1 dl vetemjöl
salt & peppar
smör & olja

  1. Skär allting i lika stora bitar/tärningar, ju större desto längre tid att koka.
  2. Fräs rotfrukter, lök och vitlök i olja och smör i en stekpanna i omgångar beror på hur stor din stekpanna är.
  3. Klappa in köttärningar i mjöl och bryn köttet olja och smör, i en annan stekpanna eller gärna i en gjutjärnsgryta
  4. Bräsera köttet i rödvin, tillsätt lagerblad, grönpeppar och paprikapulver samt balsamico
  5. Tillsätt nu de frästa rotfrukterna och de skivade shitakesvampar, täck med buljong/vatten.
  6. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme. Låt små puttra till köttet är mör.
  7. Smaksätt med salt och peppar, eller buljongtärning som ni vill.

Varför inte servera med en stor klick creme fraiche och garnera med färsk timjan.

Enkelt och gott!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge