Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Recept: Fröyalax sashimi med tillbehör

Lästid: 2 min

Denna förrätt till min nyårssupé var hur enkel som helst och laxen kommer från den bästa delen av laxen dvs “backloin”eller den högra filébiten . Jag var inställd på Salma lax men Fröyalax var lika fin.

Det är inte så mycket recept för denna rätt då laxen är finfin som den är och kan ätas rå, har i sushi, som sashimi, lätt halstrad/sotad. Fisken smällte verkligen i munnen och luktade inte. Gravida och barn kan äta då laxen har genomgått en hög kvalitets- och hygienkontroll. Gravida får ju äta sushi och hur många vet om laxen på sushiställen är färska eller inte var vakummförpackad från början. Är man osäker så köp Salma eller Fröya och frys in i 3 dagar innan du äter den men det är inte meningen att man ska göra det då dessa ska vara så pass färska. Nu låter det som att jag marknadsför Salma eller Fröya haha!


Fröyalax sashimi, 4 port.

1 paket Fröyalax (ca. 350g)
1/2 lime
1 spanskpeppar alt. thai chili
Mixsallad av t ex ruccola, mangold, babyspenat
Gräslök, skivade
Sesamfrö, svart/vit, gärna rostade

Tillbehör
2 st mogna avokado, tärnade och smaksätt med 1/2 lime

Sås
1 dl soja, ljus t ex Maggi
1 lime, saft och zest av skal
1 msk wasabi
Garnering: sesamfrö, gräslök, färsk chili

Skär laxen i kuber eller skiva som du vill, använd en vass kniv så att du inte “sågar” bitarna då de lätt kan gå sönder. Garnera tallriken eller brickan som du vill, var kreativ! 🙂 Jag gjorde två fat, ena med laxkuber och den andra med skivor…to share.

Du måste inte ha alla ingredienser som jag. Ibland har jag färska rivna ingefära i såsen. Ville helst ha koriander på laxen men Måns äter inte koriander… Svarta sesamfrö ville jag också ha men det fanns inte då.


Priset för 1 kg Fröyalax backloin var 299kr/kg på Ica Kvantum i Sannegård för er som känner till Göteborg. De kommer i två storlekar typ en lång och en kort. Denna är lång och vägde ca 350g, kostade 135kr.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Recept: Fröyalax sashimi med tillbehör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge