Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Recept – fisktacos med pico de Gallo

Lästid: 1 min

Fisktacos som vi åt igår kan göras på flera sätt. Kan säga att M och jag var inte överens när vi skulle göra det igår, vi tänkte helt olika på hur vi skulleglra fisken. Han tänkte en Baja efter Jonas Crambys Tacos bok där man skulle fritera fisken. Jag vill inte fritera för vi åt ju friterade chicken wing och jalapeno poppers i fredags. Jag tänkte bara lite god rubb på, fräscha smaker och fettsnålt.

FISKEN

image

Recept, 2 pers

1/2 kg fiskfilé t ex havskatt
1/2 msk kummin
1/2 msk korianderpulver
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk chilipulver
1/2 msk vitlökspulver
1/2 msk salt
1/2 lime, saft & zest
1 msk olivolja

image

Blanda torrkryddor och limezest i en bunke. Pressa lime över fisken och gnugga in oljan. Klappa in kryddblandningen och låt fisken stå i 20 min men gärna 1 tim. Grilla fisken över kol eller i en grillpanna men låt pannan vara torr dvs olja behövs ej, på medelhög värme. Olika storlek på fisk – olika tid. Jag körde havskatten i 10 min på varje sida.

PICO DE GALLO
En superfräsch och enkel tomatröra med lite stink!

image

8 st plommontomater (eller 2 kvisttomater)
1 jalapeno eller chili (kan uteslutas)
1 stor klyfta vitlök
1 liten rödlök
1 handfull persilja/koriander
En nypa flingsalt (efter tycke)
Svartpeppar (efter tycke)

Skär allting lika stora, gärna fintärna och sedan finhacka persilja. Vi hade persilja eftersom M hatar koriander. Rör ihop allting.

Ät med hemmagjorda mjuka majstortilla, skivade avokado, finstrimlade grön-/rödkål och silverlök, nom nom!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Recept – fisktacos med pico de Gallo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge