Äntligen har vi testat Ramen-ya! Vi bara bestämde att åka till Linnéplatsen och besökte Ramen-Ya (som betyder nudel-ställe på japanska) utan att har bokat bord. Det gick ju bra då de hade uteserveringspremiär och många värmelampor hade dem.


Vi välkomnades direkt av en pratglad asiatisk servitör som pratade svenska. Prim somnade innan vi kom fram så det var ju bra, då kunde vi beställa och njuta en aperitif medan vi väntade på maten.

Vi beställde…
Dricka: Vi började med dricka och jag älskar japanska fruktvin, beställde in en och fick den i en whiskyglas med fruktvin on the rocks.

UMESHU CHOYA CLASSIC (JAPANSK FRUKTVIN), fruktvinet påminde exakt om torkade plommon med lakritssalt som jag gillade som barn…nom nom så det slank ner fort. Tror jag fick in en shots typ 4cl. Sedan valde vi likadana öl Sapporo Premienum.


Ramen – nudelsoppor

Jag beställde en väldig god Tantanmen och Måns valde en Hakata Ramen men vi tror han fick Soy Ramen då vi kände ingen doft eller smak av black garlic som ska vara i. Jag ville först ha Hakata men sen snodde Måns den vid beställningen och vi ville såklart testa olika. Vi var överens om att min Tantanmen var godast. Den var ”Svensson-Spicy” hehe. Man gick färska skalade vitlöksklyftor och en vitlökspress som tillbehör och jag pressade i en vitlök i min ramen. Jag vill ha extra allt haha!

HAKATA RAMEN (PORK BONE BROTH), Black garlic Ma-yu, chashu(sidfläsk), böngroddar , skogsöron, tamago och nori.

Hakata eller Soy?Var denna en Soy Ramen?

SOY RAMEN (PORK BROTH), Chashu(sidfläsk), böngroddar, skogsöron, tamago och nori.


TANTANMEN (STARK) PORK BROTH, en stark variant kryddat med sesam och chili med självmalen fläskfärs, tamago, pak choi, vårlök och nori.

Visst låter det gott? Vi åt inte något före eller efter då vi blev mätta och slurpade upp allt inklusive soppan.


Notan gick på 600kr (varav 62kr dricks)