Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Protein boost frukost – Silky ägg

Lästid: 2 min

Igen. Det var nog i april jag lade upp ett inlägg om min Silky egg eller äggstanning om man vill kalla det.

Jag har gjort detta flera gånger och testat t ex ägg + vatten, ägg + sojamjölk och ägg + mjölk. Ibland puffar de upp ur skålarna, ibland blev de lite kompakt men oftast så var de silken lena och smälte i munnen. Gäller verkligen att vakta de vid spisen.

Idag var det ägg + vatten + grädde. Det skall ångkokas i lågtemperatur så att äggen stelnar men ej puffar upp eller väller ur skålen. Det är viktigt att man skummar av ytan när man häller i äggmixen i skålen. Använd en liten sil. Om man vispar äggmixen för hand så får man alltid stora bubblor annars blir det tjockt skum med stavmixer eller typ Magic bullet som jag använde.

De blev inte så perfekta som jag skulle vilja ha det. Som ni ser så är det små lufthål. Det var pga lite för hög temperatur och äggen började puffa upp på ytan. Äggen ska stå still som när man gör creme bruleé.

Jag har även provat gör creme bruleé med ångkokaren. Turbo creme bruleé på 15 min i stället för 60-90 min i ugnen med eller utan vatten bad.

image

 

Jag gillar att ha lite ljus svamp soja. Toppa äggen sedan med rostad vitlök och svartpeppar.

image

Skaffa och brilljera!

2 ägg/portion + lika mycket av annat vätska som äggen t ex vatten, sojamjölk, mjölk eller grädde.

Smaksätt med några droppar soja direkt i äggmixen eller senare när den serveras.

Koncistensen på äggen blir såklart olika beror på vilket vätska du använder.

Vispa/mixa, sila, skumma av och låt ångas i lågtemp t ex på 3 av 6 på plattan eller längre. Låt stå i 12-15. Äggen dallrar om man skaka lite på skålen, då är den klar.

 Hittade bilder på min Facebook och Instagram 🙂

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge