Ingen panik! Prim mår bra i övrigt men det är hennes kräkningar på nattetid som jag blir inte klok på.

Jag berättade ju att Prim hade feber och spydde natten till tisdag. Det var då på grund av vaccinationerna. Sedan spyr hon vid läggdags och på morgonen när hon vaknar . Igår natt blev Prim sämre tyckte jag. Hon fick lite feber, svettades och hulkade under hela natten. Hon spydde lite och somnade om men senare när hon försökte vakna så spydde hon mer. Så jag försökte ringa BVC och VC redan klockan 10 men enl. telefonsvararen skulle jag inte bli uppringd förrän kl.13! Ringde 1177 för rådgivning och berättade om Prims kräkningar och att hon hade ingen aptit, då tyckte de så klart att Prim skulle få åka till barnakuten. Måns kom hem på direkten så vi kom fram till akuten prick kl. 12. Vi fick vänta i en timme och under den timmen var ju Prim pigg som vanligt, som alla dagar under hela veckan. När det var dags att träffa sjuksköterskan så vägde vi Prim och hon hade tappat lite vikt jämfört med i måndags när vi vägde henne på BVC. Jag fick ta tempen på Prim och vad sjuksköterskan kunde se var ju en pigg liten prinsessa sa hon. Vi blev hemskickad och behövde inte vänta mer på observation.

Så här lekte de två innan läggdags, hoppade på vår säng och gjorde kullerbytta…

Kräkning endast på natten

Det är jättekonstigt för hon spyr ingenting annars under dagen, inte när hon sover i barnvagnen och inte heller igår på soffan. Men när jag skulle flytta henne in till sovrummet igår, då började hon spy och somnade om direkt som ingenting. Hon har alltså slutat gråta, det var som att hon har accepterat det. Jag försöker sluta med amningen och Prim har faktiskt inte fått tutta så mycket, tillräckligt mycket att jag fick tillbaka min mens! I natt fick ville hon tutta 3 gånger men somnade som vanligt direkt… och så spydde hon upp 3 gånger också. Det har blivit som en rutin, att jag vet ”nu kommer det!”.

Sedan när hon vaknade spydde hon lite mer. Hon fick ett bad och frukost. Hon åt lite av varje, inte mycket men hon åt men sedan puttade hon bort allt. Om det är magsjuka, varför spyr hon då bara på natten och ingen annan här under hela veckan har fått magsjukan.