Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Prim till Barnakuten!

Prim till Barnakuten!
Lästid: 2 min

Ingen panik! Prim mår bra i övrigt men det är hennes kräkningar på nattetid som jag blir inte klok på.

Jag berättade ju att Prim hade feber och spydde natten till tisdag. Det var då på grund av vaccinationerna. Sedan spyr hon vid läggdags och på morgonen när hon vaknar . Igår natt blev Prim sämre tyckte jag. Hon fick lite feber, svettades och hulkade under hela natten. Hon spydde lite och somnade om men senare när hon försökte vakna så spydde hon mer. Så jag försökte ringa BVC och VC redan klockan 10 men enl. telefonsvararen skulle jag inte bli uppringd förrän kl.13! Ringde 1177 för rådgivning och berättade om Prims kräkningar och att hon hade ingen aptit, då tyckte de så klart att Prim skulle få åka till barnakuten. Måns kom hem på direkten så vi kom fram till akuten prick kl. 12. Vi fick vänta i en timme och under den timmen var ju Prim pigg som vanligt, som alla dagar under hela veckan. När det var dags att träffa sjuksköterskan så vägde vi Prim och hon hade tappat lite vikt jämfört med i måndags när vi vägde henne på BVC. Jag fick ta tempen på Prim och vad sjuksköterskan kunde se var ju en pigg liten prinsessa sa hon. Vi blev hemskickad och behövde inte vänta mer på observation.

Så här lekte de två innan läggdags, hoppade på vår säng och gjorde kullerbytta…

Kräkning endast på natten

Det är jättekonstigt för hon spyr ingenting annars under dagen, inte när hon sover i barnvagnen och inte heller igår på soffan. Men när jag skulle flytta henne in till sovrummet igår, då började hon spy och somnade om direkt som ingenting. Hon har alltså slutat gråta, det var som att hon har accepterat det. Jag försöker sluta med amningen och Prim har faktiskt inte fått tutta så mycket, tillräckligt mycket att jag fick tillbaka min mens! I natt fick ville hon tutta 3 gånger men somnade som vanligt direkt… och så spydde hon upp 3 gånger också. Det har blivit som en rutin, att jag vet “nu kommer det!”.

Sedan när hon vaknade spydde hon lite mer. Hon fick ett bad och frukost. Hon åt lite av varje, inte mycket men hon åt men sedan puttade hon bort allt. Om det är magsjuka, varför spyr hon då bara på natten och ingen annan här under hela veckan har fått magsjukan.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Prim till Barnakuten!

  1. Tack! Vet inte vad felet är men hon fortsätter kräka på nattetid. Så att amma henne på soffan och hon somnar och sedan flyttar på henne till sängen…däremellan blir hon direkt illamående och kräks. Under hela kvällen sov hon på pappa då och då, inga problem! Konstigt!

 1. Ammar du bara på kvällen och natten nu? Min tanke är att kräkningarna kanske kan ha något med mjölkproteinallergi att göra (eller något annat i din kost) som hon inte får i sig tillräckligt mycket av på dagen när hon äter själv för att reagera på det, men att det finns mer i mjölken varav hon reagerar på det nattetid.

  1. Jag ammar henne mindre nu på dagarna. Hon får på kvällen och natten men nu kräks hon efter varje gång plus att hon gör det bara på natten och när hon vaknar! Hon har ju ätet gröt, yoghurt och druckit mjölk i mindre mängder. Konstigt att det kom nu och efter vaccinationerna så man inte vet riktig. Barnakuten sa att de små kräks ju men hon brukar aldrig jmf med Tilda. Hon har tappat aptit hela veckan. Får ta det med bvc imorn och få de att ta blodprov

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge