Sitter nu och fortfarande illamående av stekos från när Måns stekte sidfläsk och raggmunk som ligger tung i luften. Trots att jag satte ingång ventilationen och öppnade altandörren så luktar det fortfarande. Jag gömde mig i badrummet (aka mitt kontor ibland) för där var det ok men nej. Då satt Prim utanför och knackade och grät hysterisk. Hon ville vara med. Måns förlorade alltså i sten-sax-påse om vem skulle laga maten som han bestämde att vi skulle leka…

Jag har en hosta som vägrar släppa och förra veckan sade de i nyheterna att många har dött av lungcancer trots att de aldrig har rökt, främst kvinnor och antalet ökar… Det är kanske nåt jag ska kolla upp… en check-up liksom. Jag som sällan besöker vården. Det var bara en kvällsfundering. Inte orolig. Men det var ju inte det jag skulle skriva om…

Prim ska ju på inskolning imorn!

Förskolan har frågat om onsdag skulle funka att börja så jag sa ok. Prim tyckte att det är kul att lämna och hämta Tilda på förskolan så det borde inte vara några problem med att hon ska börja. Jag tror att hon kommer tycka att det är kul. Hon brukar få mycket uppmärksamhet av barnen på Tildaa avdelning som ville så gärna ta eller klappa henne, dock tyckte Prim inte om det så mycket. Hon stod oftast lite förlamad eller nästan gråtfärdig.

Nu när Tilda är i Thailand så har Prim blivit mer krävande, lite jobbigare för mig med att hon ska med jämna mellanrum dra mig i handen och visa mig till kylen, frysen eller skafferiet för att hämta något. Gör jag inte det så ska hon hålla på möblera om köket och dra dit köksstolen istället och klättra själv.

Detta var kl.10:30 imorse när Prim var mycket bestämd med att hon skulle ha mat och ropade ”maaaat!”. Hon visade mig till skafferiet, pekade på just paketet med makaroner bland alla paketen liksom. De små vet och har verkligen bra syn när de vill något! Frågade om hon ville ha köttbullar och det blev ”yes!”. Frågade om hon vill ha ketchup blev det ”NÄÄÄÄ” och hon viftade med nejtack-gesten framför sig.

Det är på tiden…

Prim är 2 år. Det är verkligen på tiden att hon ska börja på förskolan och får leka och lära sig något och främst vara i en grupp men också kunna samarbeta. Att hon får den stimulansen hon behöver. Jag jobbar hemma och jag blir inte supereffektiv eller produktiv. Fast idag har det ändå varit mycket fart i mig och jag har säkert mailat/svarat minst 20 mail, byggde en landningssida i bloggen också och tackade ja till en av två pressresor i juni! Det tar ju tid att skriva mail även det kan vara en del copy-paste men måste anpassa texten och vara lite påläst ju.

Skulle kanske också säga att det är på samma förskola som Tilda men annan avdelning med vara minstingar. Det är bra att de har organiserat om från blandgrupper till grupper med barn kring samma ålder. Det är redan en halvthai pojke i Prims avdelning och Tilda har en halvthai tjejkompis som heter Isabella och är faktisk hennes bästa vän. Jag känner inte barnens mammor men rätt kul att Tilda och Isabella har hittat varandra.

I alla fall, spännande dag för Prim imorn! 🙂

Edit: kom på att JAG stängde av ventilationen och satte i läge ”borta” när vi skulle till Stockholm och glömde satte igång den igen. Så mitt eget fel kanske att jag mådde illa av stekos i luften… men ändå, det borde räcka med att få in friskluft men men…