Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Prim 6 mån & mat

Lästid: 2 min

Prim blir snart 7 mån, tiden rullar på fort! Sedan hon var 4 mån så har vi börjat med smakisar enl. Svenska Livmedelsverket rekommendationer, dock har vi inte följt de råden till punkt och pricka. Vi har börjat med smakisar lika mycket som en kryddmått på lillfingret. Sedan efter 3-4 gånger så har Prim visat att hon ville ha mer så det blev mer puré på tesked och det har trappats upp till att hon kunde äta 2 matskedar av päronpuré typ 1/4 del burk utan att kräka upp. Hon har inte kaskad spytt upp något hittills.

 Igår åt jag och barnen stekt ris med omelett och Prim fick katrinplommonpuré. 
Vi låter också Prim äta själv. Hon gillar att ta, känna och smaka själv men hon gillar också att bli matad. Hon gapar så fort maten kommer. Hon är matglad och vi har testat några burkpuréer med päron-äpple och mango. Måns har även gjort en stor lass äppelmos som blev lite syrlig men det gick ner också.


Det är ju lite svårt att veta hur mycket och hur ofta de små ska äta. Man hittar alla svaren på Familjeliv haha och där hade många samma undran som jag. Vissa hade ett matschema. Något matschema hade inte vi med Tilda. Då Tilda gillade inte burkmat så köpte vi säkert max 5 barnmatsburkar och sedan fick hon samma mat som vi. Tilda gillade också välling och älskade sin nappflaska mer så det här med mat… hon var inte så glupsk.


Nu kan vi inte säga att det är problem med maten för någon av barnen men det känns som “gör om, gör rätt”. Prim förstår inte napp och nappflaskor så det blir att äta själv enl. BLW-metoden och dricka ur mugg/glas eller dricka vatten på sked. Hon har ju förstått hur man dricker ur mugg och tugga mat, är det förstor bit så spottar hon ut.

Nu beskriver jag Prim som värsta duktig tjej som kan redan allt det här men det är kanske bara av rent nyfikenhet till en början… Ingen av barnen gillar gröt särskilt mycket. 


Hur har ni det med maten för era små? Kör ni BLW?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge