Idag var det dags igen för kontroll på BVC. Det var mätning och vägning som vanligt. Sedan var det bestämt att Prim skulle bli vaccinerad. Prim är fortfarande förkyld men bvc-sköterskan bedömde att det var ok då Prim lät inte så förkyld plus att det inte var i början av förkylningen. Så det blev två sprutor i båda låren samtidig med hjälp av en annan sköterska. Prim var glad framtills hon fick sprutorna och gallskrek men i max en minut. Hon är lika hurtig som mamma haha! 

Jag frågade om vattkoppor eftersom Tilda har det nu och sköterskan sa att Prim har skydd från mig så det är inte säkert hon blir smittad. Det är både bra och obra om hon får vattkoppor nu. Får hon det nu så kan hon få det igen när hon blir stor. 

Annars så kan hon får feber och bli gnällig i några dagar efter sprutorna. Två gnälliga småttingar i huset. Jag får börja dricka kaffe på heltid…vill inte ens tänka på när de är i tonåren 😛


Prim har idag fått vaccinationer mot Difteri, stelkramp, kikhosta, Polio och Hep B. Hon har gått upp nästan 1kg, växt med 4 cm i längden och 1 cm i huvudomfång. Hon fick ligga på mage en stund och det var inga problem att lyfta huvudet. En fin liten glad tjej är hon!