Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Prim 1,5 års kontroll & vaccin mot mässling

Lästid: 2 min

Nu sitter jag och tittar på Prim som leker i BVCs lekhörnan. Hon har möblerat om, flyttat på saker och lagt alla stora leksaker på ett och samma bord. Ordning och reda eller bara organiserad kaos? 

Prim möblerade om BVC och drog upp alla leksakerna på bordet. Det kom en bebis och ville leka, då gick hon runt och sa “miiin!”.
1,5 års kontroll

Det var inga konstigheter på 1,5 års kontrollen. Prim ville bara inte sitta snäll på vågen när vi skulle väga henne eller ligga stilla på bordet så längden kan har blivit lite fel. Hon väger 9050g och 77 cm. Hennes kläder kör jag på 86-92 cm. BVC frågade om Prim kan mer än 10 ord, stapla kuber och undrade när hon började gå. 

Prim kan så mycket så jag tänker inte så mycket egentligen. Tilda har däremot mycket rolig med att lära Prim saker och säga olika ord. Prim härmar ord sedan två veckor tillbaka.


Kindtänder x 4!

Yes igår upptäckte jag att Prim har en kindtanden som har spruckit upp men var inte hela vägen uppe.  Så jag tittade lite mer och upptäckte att tre kindtänder har gjort det också dvs de uppe och nere, höger och vänster. Hon verkade inte ha ont av de men hon har varit mycket mer mammig och vill använda mina tuttar som napp. 

Inte slut med tuttandet…

Nej, svårt att få Prim att sluta berättade jag för BVC. Så fort jag sitter i linne så ska hon komma och köra en självservice och försöker suga tag i brösten. När hon har badat och tagit på sig pyjamasen, då kommer hon glatt och kryper upp, lägger sig på mina knän och väntar… en mysig stund ja men det hjälper inte att jag säger “aj mamma har aj”. Jag ammar inte Prim men det är tuttandet som jag måste få stopp på.  


Härmar ord 

Tilda lär Prim jättemycket och hon var så stolt över att hon lärde Prim säga…”yammy!”. Prim säger “mimmi” i stället. Sedan härmar Prim många ord på både thai och svenska. Hon är ett rätt så rolig barn när hon inte gör storasyster ledsen och drar i hennes hår. 

Mässling-vaccin

Det blev en spruta i låren idag också. Prim fick vaccin mot mässling och påssjuka(?). Jo den kom som en kombo. Så om 2-3 veckor kan hon få röda prickar och feber men det är normalt. 

Den här bilen vägrade hon släppa och ville ta med hem. Så det blev mycket “miiin, miiin, miiiiiiiiiin!” i korridoren.

Nästa BVC-besök är om ett år, när hon är 2,5 år. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge