Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Prik Nampla – Chili i fisksås

Prik Nampla – Chili i fisksås
Lästid: 1 min

En liten skål med chili i fisksås brukar man få som tillbehör när man beställer en fried rice. Många thailandsresenärer har säkert stött på detta och många har undrat över vad det är. Det kallas Prik Nampla eller Nampla prik. Chili med fisksås eller fisksås med chili, så enkelt är det med thai.

Prik Nampla eller Nampla Prik… Vilket namn är rätt?

Min är en Prik Nampla då majoriteten min lilla burk är prik dvs chili. Sedan har jag i vitlök, lime och man kan även ha i shalottenlök. Gillar man att tillsätta hettan i maten så ska du definitivt göra en burk Prik Nampla

Recept

I den här lilla burken har jag…

15 birdeyes chili, skivade
3 stora vitlöksklyftor, skivade/hackade
1 lime, pressad
Fisksåsen, att toppa upp.

Hållbarhet?

Den kan stå i kylen i en vecka. Kan stå längre som månader i och med fisksåsen är fermenterad men chili och alltet kommer inte att se så aptitretande ut med tiden så bättre att göra en ny och fräsch om du ska bjuda gäster på detta som tillbehör.

Gott till frukostägg, tillsätt chili som boostar förbränningen och piggar upp. Serveras oftast till stekt ris, pad kraprao eller bara som tillbehör som brukar finnas med på bordet.

Det låter kanske galet men jag brukar äta mest chilipulver och sådana riktig heter ass-burner chilisåer men när jag gör en Prik Nampla så går jag och snacksa på den och tar en sked med bara chili och vitlök ur burken. Hettan försvinner fort… Man blir härdad haha.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge