Yes, nu har Göteborg fått en egen Vapiano!
Första gången jag var på Vapiano var det i Stockholm och jag var inte imponerad. Nu, nu när jag vet att denna Vapiano Göteborg har gett 60 jobb till ungdomar, det tycker jag är skitbra!

Så ikväll efter att PåSmällen-Emma och jag gjorde syntest och provade ut glasögon på Smarteyes så tog vi en sväng till Vapiano på Östra Hamnsgatan.

Vilken öppningskväll! Det var fullsatt hela tiden! Ungdomarna jobbade på och det flöt bra trots att det var stressigt men så är det ju i en restaurang. Det är självservering. Lite som en food court. Du beställer själv och hämtar själv. Det var olika stationer och man får välja vad man vill äta, portionerna var precis lagom. Det var Antipasti, Insalata, pasta, risotto, dolce och bevante i baren. Nu tog jag allt på in Italiano men så var det. Temat är italienskt. Det var enkelt och trevligt.

Måns och Tilda var också med. Måns tog en pizza. Jag och Emma delade på piatto antipasti som var plockbricka typ och bredpasta papadelle spanaci med scampi som var lite hetta i. Tilda åt vad som fanns och hon plockade i sig lite pasta och salami plus pappas pizza. Måns drack cola och vi tjejer tog varsitt glas rödtjut. Sedan blev det förmycket för Tilda. Hon ville upp på benen och rycka i alla kryddväxter de hade som dekorationer. Ljudvolymen var också hög, mycket spring…och som Måns kallade det…bröligt. Jag har aldrig hört det ordet, lärt mig nåt nytt idag då.

Det slutade med att Måns åkte hem med Tilda. Emma å jag förflyttade från matbordet till soffgruppen för ett glas till å bara tjötat. Det blev inte så sent. Kl.21 var vi hemma. Skönt.

IMG_5362.JPG