Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Premiär för Nya Regnskogen på Universeum!

Lästid: 2 min

Vilken rolig och fullspäckad dag det var igår! Så trötta vi var och jag slocknade med barnen redan vid kl.22 en lördagkväll. 

Igår gick jag upp redan kl.6 medan alla andra sov och Tilda var sist upp. Vi fick locka henne med att vi skulle träffa aporna i regnskogen! Tilda säger “regnbåg skogen” hehe. 

​​I år fyller Universeum 15 år. Vi fick vara med och inviga Universeums största satsning någonsin – nya Regnskogen. 

“Nya Regnskogen är full av nyheter. Ett 25 meter högt kapokträd tar er ut bland exotiska fåglar, sengångare, apor, grodor, fjärilar och andra små och stora djur. Ge er iväg på vindlande turer över hängbroar och vattendrag, upptäck nya Kanjonen och ta reda på hur ett tropiskt regn känns. Är ni redo för ert gröna äventyr?”

Spännande det låter, eller hur!

Tror eller ej så var vi faktisk i god tid! Det blir en uppmaning varje gång vi ska iväg och har en tid att passa.


Vi fick vi avnjuta frukosten i Kapokhyddan och invänta en mini rundtur i den nya regnskogen som var för minstingarna att upptäcka. 

Alla barn är söta när de klär ut sig hehe! Här höll Tilda och Lucas hand och var jätteredo för att upptäcka! Tilda var lite rädd men sedan vågade hon gå med gruppen. Vi föräldrar fick hålla oss längre bak i leden.


Här är de små på uppdrag, att de skulle hjälpa till och rädda regnskogen genom att hitta 5 saker inne i regnskogen. 

Det var så kul att se när de ville upptäcka lite på egenhand. 


Här inne var det STORA fjärilar! En stor blå fjäril satt en stund på Måns axel innan jag sa till. Gissa vad han blev rädd när jag väl sa det mohahah! Visste att han är rädd för insekter men trodde inte att fina fjärilar var med i listan. Han utbrast “såg du hur stor den var??? Fy!”

Så stor!

Efter expeditionen tog vi en runda igen för att upptäcka mer på egenhand. Klimaten inne i regnskogen var ganska fuktig och här har vi fått känna på en tropisk regn! Vi hörde åskan och gömde oss i den 25 meter höga Kapokträd! 

Visste ni att en Kapokträd kan bli 40 meter hög? Här fick man kapa av till 25 meter hehe. 

Jo, det blir lite svårt att dra runt med barnvagnar inne i regnskogen och för att man ska kunna upptäcka regnskogen på bästa sätt så är det barnvagnsförbud. Men oroar er inte om ni inte har en bärsele, det finns att låna om man går till Gästservice. Där finns även barnvagnslås att låna. Vi hade både lås och bärsele med oss.

Jag hade förmycket kläder på mig som ni kan se. Varmt! 


Så klart ska man ha en selfie 😛 Emma var också där med Isadora, Lucas och Jair. (Kolla in länken för andra fina bilder! Min kameralins blev immig då och då där inne :P)


Här kunde man vara med och “gissa bajs” eller provsmaka på saker som man kan hitta i regnskogen.

Efter regnskogen gick vi och tittade på fiskarna och sedan ner till Jobbis där barnen kunde leka fritt. Har man med sig matsäck så kunde man också äta där. 

Det var första gången Måns var på Universeum och vi besökte inte den vetenskaplig avdelningen. Det får bli ett besök igen helt enkelt! 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge