Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Pratkvarn vid midnatt

Lästid: 2 min

Nu var det andra natten Tilda och jag har flyttat tillbaka till Tildas rum, och det bestämde hon själv att hon ville sova på sin säng…med mamma.

Och inte ville Vildingen sova inatt nej nej. Hon ska kolla på Youtube, dricka lite välling och när vi släckte och pussade godnatt så började hon prata, kommenterade saker, återberätta saker, påminna och sjöng sånger efter sånger. 

Sedan tiggde hon lite sött efter mer välling efter att hon hade att i sig hela 330ml så nopp. JAG har hållit henne vällingfri i alla fall mellan 00-06 i över en vecka nu och fortsätter med det. Bättre än inget och jag försöker prata vett med Tilda och det funkade, faktiskt. Jag sa bara “välling till frukost, vatten på natten, Tilda hostar om Tilda dricker välling på natten”. Då kom hon ihåg “Tilda får ont i halsen och kräka då” fast hon hade inte kräkt sist men höll på att göra det. 

Svårt att få Tilda att somna tidigare än kl.22 och det är olika tider oftast. Igår var hon bestämd att vi skulle borsta tänderna, ta på pyjamasen och “gå till sängen mamma! Tildas säääng!”.Sedan ville hon vara med på allting och inte missa något. 

Vi släckte direkt men inte helt förrän runt 00:10 för hon ville ha “grodan” tänd. Hon fick ingen välling, la sig på magen och använde min amningskudde som kudde. Jag var riktig trött då och somnade men vaknade igen 00:50 och då hade Tilda somnat själv utan nappflaskan i munnen. Så den vällingen hon frågade efter visste jg att hon ville använda som napp. Att hon la sig till rätta för att sova för natten har bara hänt några gånger på senaste tiden. 

Skönt i alla fall att hon inte gnällde eller flippade ur som hon brukar under dagtid och när det inte går så fort som hon vill. 

Bild från igår när vi fikade ☺️ Nu får ingen balla ur här, visst är det mycket socker på bilden men hon hann inte äta mer än 3-4 små bitar för hon ville mata mamma. Och ja, min Oboy är mörkare 😁
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Pratkvarn vid midnatt

 1. Marie Alvas mamma skriver:

  Känner igen det du skriver. Alva somnar nästan aldrig före 22. Det är många som säger och tycker vi ska lägga Alva tidigare. Men det spelar ingen roll hur vi gör för hon somnar inte tidigare ändå. Alva sover en timme middag än annars orkar hon inte på eftermiddagen och somnar vid 17 och vaknar mitt i natten. Sover Tilda middag?

  1. Tilda går på förskolan tis-tors 9-14 men det är inte ofta hon vill gå dit på morgonen för hon “vill vila” och gnälla men på kvälla är hon jätteglad att hon ska gå dit dagen efter. Jag har sagt att Tilda får inte sova lunch och hon har inte gjort det sedan terminen började. Men när jag hämtar henne så brukar hon somna direkt under tiden vi handlar och får sova lite till i vagnen när vi kommit hem.

   Det är i alla fall bra att hon själv nu tar initiativ och vill gå till sängen men oftast vill hon som sagt chilla med ipad och välling. Lite skönt att hon sover hela natten nu när hon väl har somnat och inte kissar så att det läcker. Får ta en grej åt gången liksom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge