Pomelo – världens största citrusfrukt och de är inte en hybrid! De kommer ursprungligen ifrån Sydostasien. Säsongen för Pomelo är november – april. De som jag har köpt kommer ifrån Kina. Det finns så klart olika sorter precis som äpple men som tur är finns de fyra olika sorter vad jag har googlat fram.


Har du inte provat så är det dags! Jag älskar den här matiga frukten och kan äta en hel klot till middag! En pomelo väger runt 1 kg, i alla fall de som har hittat till Sverige. De kostar runt 29kr men jag har hittat de för 10kr/kg! KÖP om du ser och nyfiken på denna köttiga frukten som är full med C-vitamin.

Uppdatering 22/3-17: den här bilden skulle också vara med. Precis som My (Kinafamiljen.se) kommenterade så äter man inte pomelo som man gör med en apelsin dvs man ska skala de vita beska hinnor runt om.

Hittills har jag ätit 7 st under den här säsongen och det ligger 3 st till som bara väntar på mig haha! Det är gott att dippa pomelo med chilisalt.


Gillar du frukt i mat?
Då får du inte missa min Pomelosallad som jag planerar att göra i veckan! En film på hur man öppna en pomelo kommer också!