Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Pomelo!

Lästid: 1 min

Pomelo – världens största citrusfrukt och de är inte en hybrid! De kommer ursprungligen ifrån Sydostasien. Säsongen för Pomelo är november – april. De som jag har köpt kommer ifrån Kina. Det finns så klart olika sorter precis som äpple men som tur är finns de fyra olika sorter vad jag har googlat fram.


Har du inte provat så är det dags! Jag älskar den här matiga frukten och kan äta en hel klot till middag! En pomelo väger runt 1 kg, i alla fall de som har hittat till Sverige. De kostar runt 29kr men jag har hittat de för 10kr/kg! KÖP om du ser och nyfiken på denna köttiga frukten som är full med C-vitamin.

Uppdatering 22/3-17: den här bilden skulle också vara med. Precis som My (Kinafamiljen.se) kommenterade så äter man inte pomelo som man gör med en apelsin dvs man ska skala de vita beska hinnor runt om.

Hittills har jag ätit 7 st under den här säsongen och det ligger 3 st till som bara väntar på mig haha! Det är gott att dippa pomelo med chilisalt.


Gillar du frukt i mat?
Då får du inte missa min Pomelosallad som jag planerar att göra i veckan! En film på hur man öppna en pomelo kommer också!

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Pomelo!

 1. Du glömde säga att man skall skala bort skalet runt det gula köttet. Den är besk och skall inte förtäras på samma vis som när man äter en apelsin.

  1. Jepp, tänkte att man ser ju att jag har skalat och tagit ut fruktköttet men man kan vara extra tydlig 🙂

 2. Min favvo frukt när i Thailand! Helst ska dom vara kalla och redan skalade som man hittar överallt i Thailand. Annars hatar jag frukter som jag måste skala själv som apelsiner…David skalar alltid åt mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge