Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Poké Bowl @hemma

Poké Bowl @hemma
Lästid: 2 min

Fredagens mat… Poké Bowl, den hawaiianska husmanskost som har blivit en mattren är här för att stanna. Basen är ris, fisk och grönsaker men man kan variera som man vill. Poké betyder att skära itu eller dela så kanske därför uppläggningen man är i en skål ser ut som de gör. Jag hade min i en kokosnötskål 🙂

Jag tänker att det är ju avmonterad sushirulle men det är lika god och variation är många. Det viktiga med sushi är smaken på riset, sojan, wasabi och ingefära. Gör sushi själv hemma är lätt och  det är ännu lättare med poké bowl. Det är rätt så raka rör med sushiris och tillbehör som protein och grönsaker som man vill ha. Oftast är avokado med och man kan välja lax, tonfisk eller annat protein.

Jag gillar lax och tonfisk så en bit gulfenad tonfisk på ca. 200g kostar runt 70kr och samma med laxen. Vi skippade avokado då de var omogna i butiken. Rättika är godare och sötare än rädisar som många ställen gärna kör med. Gurka är inte med i bilden för jag är glömsk. Mango var frysta och fick lite lime och flingsalt på sig, det tyckte Tilda inte om men gillade ris och fisk med Wasabi-majo. Sushiriset behöver du inte göra något med om du inte vill, kan ha det neutralt. Det måste inte heller vara någon sås till men vill man ha sås så har du här en wasabi-majo. Vill du ha en hetare sås vispar du majonäs och klickar i lite thai Sriracha chilisås. Orkar du inte vispa så köpa en färdig.

Poké Bowl

4 port. kokt Sushiris
200g Gulfenad tonfisk, tärnade
200g Lax, valfri bit, tärnade
1 dl ljus soja (typ Maggi, eller japansk soja om du vill)
1/2 – 1 lime
Sesamolja
Sesamfrö, vita rostade
Salladslök, skivade

Att toppa med
Mango, tärnade
Rödlök, skivade
Rättika, skivade
Gurka, tärnade
Sojabönor
Babyspenat
Sesamfrö, svarta
Wasabi-majo

(förslag på andra ingredienser: avokado, rädisar, morot, rödkål, alger, svart ris,

Till sushiris
1 dl Risvinäger (vitvinäger eller äppelcidervinäger om du föredrar det)
1/2dl Socker
En nypa sal

Wasabi-majonäs
1 klick wasabipulver eller i tub
2 äggulor
Olivolja
Rapsolja
Salt

Sushiris: Koka sushiris enl. förpackningen. Jag kokade i riskokaren som vanligt. Smaksatt med risvinäger, socker och salt.

Tonfisk och lax: marinerade fisktärningarna med ljus soja, börjar med en ½ lime (eller så kan du också skippa lime men jag gillar med lime), sesamolja, sesamfrön och salladslök.

Wasabi-majo: vispa äggulor med wasabi och droppar oljan till en fin strål och fortsätt vispa tills det tjocknar.

(Använder du stavmixer så kör med ballongvisp-delen om du har. Kör du med staven så kan metallbladet bli för varmt och gör att äggen skär sig. )

Har du gjort allt detta så är det dags att pimpa ditt ris med alla tillbehören. Varför inte ha en buffé där alla får plocka på sig till sin egen poké bowl?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge