Imorse när Tilda satt i barnvagnen och väntade på att vi skulle rulla iväg till förskolan så blev hon mycket ivrig. Hon mumlade nåt flera gånger. Först var det ”grodan, ville ha grodan!”. Vilken groda? Jag kunde inte komma på nåt men hon började säga groda efter att jag sade att det regnade ute. Då kom jag på ”jaha Tildas paraply…grodan!”. Paraplyet är grönt och ser ut som en groda. ”Den är i bilen. Grodan får inte följa med till dagis, vi hämtar sen”, sade jag och det var ok. Och så hon började igen, det var nåt med ”leka hemma Lucas”. Emma och jag pratade om playdate efter förskolan och det fick bli hemma hos de då som Tilda ville hehe. Det är roligare att leka med andra leksaker. Tilda har inte så mycket leksaker framme här hemma då vi flyttar om en och halv månad.


Busungar! De var liiite för glada över att leka med bilar vid tv:n och kastade badbollar. Undrar om vår hemförsäkring täcker om Tilda tar sönder nåt hos någon hehe.

Var även i Nordstan en sväng innan jag hämtade Tilda och fixade ett nytt sim-kort till mobilen. Passade på att handla på Saigon food. Jag var ute efter kinesiska blodpudding. Köpte lite grejer till Pad thai.

Vi måste ju ändå äta så jag fråga preggo-Emma om hon hade nåt önskemål om mat. Inte så otippad att hon valde Pad thai. Vi åt ju det på lunch förra onsdag här. Det var lika bra att fråga för hon har det inte lika lätt att äta nåt nu som gravid. Jag käkar det mesta medan Emma har tappat aptit. Så när hon vill käka så uppmuntra jag det. Craving för min Pad thai haha!


Det fick bli en ”fusk” Pad thai. Många vet att jag gärna lagar mat från grunden. Nu har jag bara blivit lat som preggo. Sedan gillar jag inte alla ingredienser i Pad thai om jag ska vara ärlig, därför fick det bli ”wokade nudlar med smak av Pad thai”.


Köpte Padthai sås som smakade autentisk då den innehöll tamarind. Sedan hade jag kinakål (som även kallas för salladskål), Kinesiska broccoli och mungböngroddar. Ingen tofu men ägg, räkor, hackade jordnötter i och risnudlar.

Maten var klar innan 17:30 och jag wokade portionvis, måste…för det blir inte bra att göra till många på en gång. Jair fick även med padthai i matlådan.

Recept på min äkta Pad thai. När ni vet det så får ni göra som ni vill med grönsakerna men smakerna måste sitta! 🙂