Då kör vi en Meat Free Monday!

Plantbase eller vegansk mat är ju en het trend men oavsett trend eller livstil så kan det vara gott med vegokäk då och då plus att det är bra att försöka få barnen att äta mera grönsaker.

Här är mitt snabba matiga milda curry som tar ca. 30 min att preppa, skala, tärna och laga samt koka ris!

Recept

1 Blomkål
1 sötpotatis
1 lök
7 små kvisttomater
3 näve babyspenat
1 pkt bönmix
1 msk garam masala
1 msk currypulver
1 msk kummin
1 stor nypa Himalayasalt
1 burk kokosmjölk
vatten vid behov
En skvätt rapsolja eller kokosolja

Tillbehör:
Ost – Panéer indisk ost av komjölk
Ris – Thai Rice Berry och Sona Masuri
Koriander

Plantbased är ju utan mejeri som smör, ost, mjölk etc men jag köpte osten från vår indiska butik och barnen skulle testa.

Så gör du:

Preppa råvaror som i bilden. Tärna lök, sötpotatis och tomater, skär ut blomkål i lagom stora buketter, skölj bönorna och babyspenat.

Värm upp oljan, fräs löken glansig, tillsätt sedan sötpotatis och rör runt i 5 min. Tillsätta torrkryddorna och salt, rör runt, i med blomkål, tomater och bönmix plus kokosmjölk. I med lite vatten om det är för tjock. Låt sjuda i 10 min och smaksätt med mera salt. Babyspenat väntar du med sist att lägga i precis innan serveringen.

Medan curryn står på spisen så kan du koka ris eller så kokar du ris redan innan då börjar med curryn och låt riset stå på värmning. Glöm då inte att ånga av riset genom att öppna upp locket. Du vill inte ha mushy geggig ris. Det tar 10-12 min att få riset klart.

Vill du så kan du servera med steka Paneer ost eller Halloumi men då blir de inte veganskt. Barnen gillade ost i alla fall.